Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Η Θεσσαλονίκη αναζητά μερίδιο στη μεγάλη τουριστική αγορά της Κίνας

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στο Πεκίνο

Τατιάνα Ρόκου - 22 Ιούνιος 2012, 10:32

Από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου στο Πεκίνο, αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είχε σημαντικές επαφές με tour operators και εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων της Κίνας, ώστε να συμπεριληφθεί η Θεσσαλονίκη στα τουριστικά πακέτα ταξιδιών με προορισμό την Ελλάδα.

Πλώρη για τη μακρινή Κίνα, τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά παγκοσμίως, έβαλε η Θεσσαλονίκη. Στο πρώτο επίσημο ταξίδι της στην κινεζική πρωτεύουσα, η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός, “έκλεψε” τις εντυπώσεις στο περίπτερο της εθνικής συμμετοχής του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΒΙΤΕ 2012 και αναπτέρωσε τις ελπίδες για άνοδο του τουριστικού ρεύματος μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Από τις 15 ως τις 17 Ιουνίου στο Πεκίνο, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο, τον αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. κα Έβελυν Χριστοπούλου, είχε σημαντικές επαφές με tour operators και εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων της Κίνας, ώστε να συμπεριληφθεί η Θεσσαλονίκη στα τουριστικά πακέτα ταξιδιών με προορισμό την Ελλάδα. Ήδη είναι “στα σκαριά” η πρώτη συμφωνία για ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης σε δεκαήμερο τουριστικό πακέτο που αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό Κινέζων τουριστών. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη ΒΙΤΕ 2012 σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από το γενικό διευθυντή του κ. Νίκο Σαπουντζή.

Η στρατηγική της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εστιάζει στα ανοίγματα σε νέες ελπιδοφόρες αγορές, όπως είναι η Κίνα, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Το προφίλ των Κινέζων τουριστών εναρμονίζεται με αυτό της Θεσσαλονίκης, καθώς εκείνο που προτάσσουν είναι οι επισκέψεις σε αστικούς κυρίως προορισμούς με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό. Οι Κινέζοι τουρίστες είναι επισκέπτες υψηλού εισοδήματος, λάτρεις της ιστορίας και δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίσουν από κοντά το λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Σύμφωνα με εκθέσεις τουριστικών οργανισμών, οι Κινέζοι τουρίστες αναμένεται να φθάσουν τα 100 εκατομμύρια ως το 2020, κατακλύζοντας κυριολεκτικά τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη με τις εθνικότητες.

Πέρυσι καταγράφηκαν 3.156 διανυκτερεύσεις Κινέζων τουριστών στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, κατατάσσοντάς τους στην 32η θέση. Τα σχέδια της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού για προσέλκυση τουριστών από την Κίνα περιλαμβάνουν την πραγματοποίηση fam / press trips με σκοπό τη φιλοξενία και την ξενάγηση τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, ώστε να διαφημίσουν την πόλη και τις ομορφιές της στη χώρα τους. Ένα άλλο στοιχείο που επισημάνθηκε στις επαφές με τους επαγγελματίες του τουρισμού της Κίνας, είναι η εύκολη πρόσβαση της Θεσσαλονίκης με συχνές αεροπορικές συνδέσεις μέσω Κωνσταντινούπολης.

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας αναμένεται τα επόμενα χρόνια να τροφοδοτήσει με σημαντικό αριθμό τουριστών την παγκόσμια αγορά και η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να είναι ουραγός, αλλά χρειάζεται να εντείνει τις προσπάθειες για να κατακτήσει το κομμάτι της τουριστικής “πίτας” που της αναλογεί.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top