Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρωτοβουλία των Επιμελητηρίων για την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας
Κ. Μίχαλος: Κάθε τουρίστας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος

Πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων για την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας

Στόχος της παρέμβασης-επιστολής του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κ. Μίχαλου στον πρόεδρο του Ευρωεπιμελητηρίου είναι να ξαναγίνει η Ελλάδα ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς των Ευρωπαίων.

Τη συμβολή του προέδρου του Ευρωεπιμελητηρίου, Αλεσάντρο Μπαρμπέρις, προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος επισημαίνει ότι η χώρα μας έχει συκοφαντηθεί κυρίως από μια σειρά δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο και στόχος της παρέμβασης είναι να ξαναγίνει η Ελλάδα ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς των Ευρωπαίων.

Συμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στην επιστολή, ο κ. Μίχαλος επισημαίνει μεταξύ άλλων: “Η Ελλάδα, παρά τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει και παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν στη δημιουργία μιας ισχυρής κυβέρνησης -γεγονός που αρκετές φορές έχει παρατηρηθεί και σε άλλα κράτη- είναι μία χώρα απόλυτα ασφαλής σε κάθε τουρίστα και κάθε τουρίστας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος, από ένα λαό που, παρά τα προβλήματά του, δεν έπαψε ποτέ να θεωρεί τη φιλοξενία, βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του και χαρακτηριστική έκφραση του πολιτισμού του. Και προσθέτει: “Ο Έλληνας παρά την πικρία την οποίαν ορισμένες φορές νοιώθει για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, οι οποίοι αγνοούν προφανώς την πραγματικότητα, του αποδίδουν και παρά την ανησυχία του για την κοινοτική εμμονή σε αδιέξοδες πολιτικές, εκτιμά βαθύτατα τη βοήθεια των λαών της Ευρώπης και τον καθοριστικό ρόλο της στη δική του πρόοδο και ανάπτυξη”.

Ο πρόεδρος του της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος καλεί τέλος όλους τους Ευρωπαίους, να αγνοήσουν ψευδείς φήμες, ατεκμηρίωτες διαδόσεις, ανεύθυνες οικονομικές αναλύσεις και να επισκεφθούν και φέτος τη χώρα μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024