Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ενδιαφέρον της Επιτροπής για το σύστημα e-visas

Κατάθεση προτάσεων του ΗΑΤΤΑ στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Ιούνιος 2012, 10:53

Κατάθεση θέσεων/ προτάσεων του HATTA για την ανάπτυξη του τουρισμού της Ελλάδας και της Ευρώπης έγινε απο τον Σύνδεσμο κατά τη συνεδρίαση 'Το μέλλον των μεταφορών και του τουρισμού στην Ευρώπη: H περίπτωση της Ελλάδας', της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τις θέσεις/ προτάσεις του για την ανάπτυξη του τουρισμού της Ελλάδας και της Ευρώπης κατέθεσε ο ΗΑΤΤΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, με θέμα “Το μέλλον των μεταφορών και του τουρισμού στην Ευρώπη: H περίπτωση της Ελλάδας”.

Έμφαση δόθηκε:

  • στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού τουρισμού, μέσα από τη διευκόλυνση και απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης Visa Schengen,τονίζοντας ότι το υπάρχον σύστημα δεν αποτρέπει την παράνομη μετανάστευση, αλλά τους δυνητικούς τουρίστες και πρότεινε τη δημιουργία και λειτουργία μιας ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής πλατφόρμας (electronic data base for e-visas), στην λειτουργία της οποίας τα τουριστικά γραφεία και οι tour operators θα έχουν την ευθύνη διακίνησης των τουριστών

Τα μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν, σε κατ‘ιδίαν συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιάννη Παπαδάκη, το ενδιαφέρον τους για το σύστημα e-visas και επιβεβαίωσαν την ευρωπαϊκή, αλλά και παγκόσμια τάση για ανάληψη πρωτοβουλιών για την διευκόλυνση των μετακινήσεων των ταξιδιωτών (ενδιαφέρον το οποίο εκφράστηκε και στην ανακοίνωση της πρόσφατης σύσκεψης των G20 στο Μεξικό).

  • στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και στην ανάγκη για:
    - βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού με πρώτη προτεραιότητα τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα συστατικά στοιχεία του τουριστικού πακέτου / προϊόντος
    - άρση των εμποδίων με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και του τομέα των οδικών μεταφορών επιβατών, την αλλαγή της πολιτικής των αερομεταφορών και της βελτίωσης των υποδομών και την Κατάργηση διατάξεων που αποτελούν πρόσκομμα στην ελεύθερη λειτουργία της αγοράς
    - εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Brian Simpson, εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον αντιπρόεδρο του ΗΑΤΤΑ, την ανάγκη και τη βούληση για ευρύτερη, περαιτέρω συνεργασία, με βασικό άξονα την άρση των αντικινήτρων για την τουριστική ανάπτυξη στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού και της συνεργασίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Στη φωτό, ο κ. Γιάννης Παπαδάκης, αντιπρόεδρος του ΗΑΤΤΑ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών & Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου κ. Brian Simpson.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top