Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Και απεργίες των πιλότων της TAP τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Στάσεις εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Πορτογαλία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Ιούνιος 2012, 11:27

Στάσεις εργασίας και απεργίες από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και τους πιλότους της TAP τις προσεχείς εβδομάδες.

Οι αερομεταφορές στην Πορτογαλία αναμένεται να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα το επόμενο διάστημα, καθώς προκηρύχθηκε μια σειρά στάσεων εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αυτήν την εβδομάδα, την οποία θα ακολουθήσουν εννιά ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων των πιλότων της εταιρείας TAP τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι εργαζόμενοι της NAV, της δημόσιας επιχείρησης που διαχειρίζεται τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στην Πορτογαλία, θα κάνουν δύο τετράωρες στάσεις εργασίας καθημερινά από την 29η Ιουνίου ως την 3η Ιουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναδιάρθρωση της υπηρεσίας τους και τις περικοπές στον προϋπολογισμό της που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Οι προηγούμενες στάσεις εργασίας τους είχαν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις, προκαλώντας την ακύρωση αρκετών εκατοντάδων, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Οι πιλότοι της TAP, του δημόσιου πορτογαλικού αερομεταφορέα που εξετάζεται να ιδιωτικοποιηθεί ως τα τέλη του έτους -στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για την δανειακή σύμβαση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ τον Μάιο του 2011- θα απεργήσουν από την 5η ως την 8η Ιουλίου και κατόπιν από την 1η ως την 5η Αυγούστου, όπως ανέφερε το συνδικάτο των πιλότων της πολιτικής αεροπορίας.

Οι πιλότοι, που βρίσκονται σε διένεξη με την διοίκηση της επιχείρησης εδώ και αρκετούς μήνες, ζητούν να απομακρυνθούν δύο από τα ανώτατα στελέχη της και να σταματήσουν πειθαρχικές διαδικασίες που έχουν κινηθεί σε βάρος ορισμένων συναδέλφων τους.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων σε αντάλλαγμα για το δάνειο των 78 δισ. δολ., η πορτογαλική κυβέρνηση σχεδιάζει την μείωση κατά 15% των δαπανών κάθε δημόσιας επιχείρησης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων ο υπουργός Οικονομίας Alvaro Santos Pereira είπε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση “επέδειξε πολλή υπομονή απέναντι στις απεργίες στον τομέα των μεταφορών, αλλά δεν πρόκειται να υποχωρήσει στους εκβιασμούς κανενός όταν διακυβεύεται το εθνικό συμφέρον”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top