Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το τηλεοπτικό συνεργείο υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΟΤΘ

Η Θεσσαλονίκη "αποβιβάζεται" στη Γαλλία διά θαλάσσης

Τατιάνα Ρόκου - 28 Ιούνιος 2012, 12:45

Γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την παραγωγή δύο εκπομπών με τίτλο 'Vents du Large' και 'Grand Large', οι οποίες θα προβληθούν στα κανάλια France 24, Men’s Up TV και TV5 MONDE.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης φιλοξένησε γνωστό γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο, για την παραγωγή δύο εκπομπών με τίτλο “Vents du Large” και “Grand Large”, οι οποίες θα προβληθούν στα κανάλια France 24, Men’s Up TV και TV5 MONDE.

Επόμενη πρόταση μετά από τα νησιά -γνωστά στους Γάλλους τουρίστες- της Τήνου της Κρήτης και της Μυκόνου, ο Θερμαϊκός κόλπος.

Οι πρώτες λήψεις έγιναν στην εκκίνηση των ιστιοπλοϊκών αγώνων που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμαριάς στις 23/24 Ιουνίου και εκκίνηση το λιμάνι της Μηχανιώνας. Αμέσως μετά γαλλόφωνοι ιστιοπλόοι του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης παραχώρησαν συνεντεύξεις στο δημοσιογράφο Remi Pelletier προτείνοντας την πόλη μας για θαλάσσιο τουρισμό, ενώ υπερτόνισαν τις υποδομές που μπορεί κάποιος να βρει στη μαρίνα για ξεχειμώνιασμα σκαφών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης: εξειδικευμένα συνεργεία επισκευών και συντήρησης σκαφών καθώς και γερανό ανέλκυσης και καθέλκυσης σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Η εύκολη πρόσβαση των ιδιοκτητών με τις απευθείας πτήσεις από Παρίσι -Θεσσαλονίκη διευκολύνει την παρακολούθηση των εργασιών.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στα ιστορικά μνημεία της πόλης (Λευκό Πύργο, Καμάρα, Ροτόντα, Ανάκτορο του Γαλέριου, Άνω Πόλη), όπου οι τέσσερεις Γάλλοι που επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την πόλη της Θεσσαλονίκης, ενθουσιάστηκαν  και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το άμεσο μέλλον με νέες εκπομπές γαστρονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια του Food Festival και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.   

Τα κανάλι France 24 εκπέμπει σε τρείς γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά και αραβικά), στην Γαλλία, σε αγγλόφωνες χώρες, στα Αραβικά Εμιράτα και ψηφιακά στον υπόλοιπο κόσμο, ενώ το TV5 MONDE και το Men’s Up TV μόνο στα γαλλικά, στη Γαλλία και σε γαλλόφωνες χώρες.

Η εκπομπή “Vents du Large” μεταδίδεται από την France 24, επτά φορές την εβδομάδα σε καθεμία από τις τρείς γλώσσες , ενώ η “Grand Large” δώδεκα φορές την εβδομάδα στα δύο άλλα κανάλια. Οι αναμεταδόσεις είναι προγραμματισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού-Ιούλιο με Σεπτέμβριο 2012- και στα τρία κανάλια, 35 φορές.

Το τηλεοπτικό συνεργείο υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας του ΟΤΘ, κ. Βασίλης Χουλιάρας και ο γενικός διευθυντής του ΟΤΘ κ. Νίκος Σαπουντζής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top