Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΗ Αθήνα φιλοξενεί το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας το 2013
Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν 2.500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο

Η Αθήνα φιλοξενεί το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας το 2013

Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, με κύριο θέμα του, 'Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής', θα διοργανωθεί στην Αθήνα, από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου 2013.

Την κορυφαία εκδήλωση στο χώρο των φιλοσοφικών επιστημών, το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, φιλοξενεί η Αθήνα από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου 2013 στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Τα  Παγκόσμια Συνέδρια Φιλοσοφίας οργανώνονται κάθε πέντε χρόνια  από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) σε συνεργασία με μία από τις εταιρείες που είναι μέλη της. Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, διοργανώνεται από την Ελληνική Οργανωτική Επιτροπή, που συγκροτείται  από την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία.    

Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, λόγω της διεξαγωγής του στην Ελλάδα, τη γενέτειρα χώρα πολλών και σπουδαίων φιλοσόφων της αρχαιότητας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, η οποία λόγω της πολιτιστικής ιστορίας της και της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί τον ιδεώδη τόπο για γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε  φιλοσόφους και φιλοσοφούντες, ακαδημαϊκούς δασκάλους και μη, από όλο τον κόσμο.

Το κύριο θέμα του συνεδρίου “Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής”, με την έμφαση που δίνει και στη θεωρία και στην πράξη, ανακαλεί στη μνήμη τη διακήρυξη του Σωκράτη “ο ανεξέταστος βίος ου βιωτός ανθρώπων”. Το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας του 2013 καλεί σε συζήτηση για τη φύση, το ρόλο και τις ευθύνες της φιλοσοφίας και των φιλοσόφων σήμερα. Δεσμεύεται να επιστήσει την προσοχή του στα προβλήματα, στις συγκρούσεις, στις ανισότητες και στις αδικίες, που συνδέονται με την ανάπτυξη ενός πλανητικού πολιτισμού, που είναι συγχρόνως πολύμορφος και τεχνο-επιστημονικός.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου δομείται σύμφωνα με την παράδοση των Παγκοσμίων Συνεδρίων Φιλοσοφίας και αποτελείται από:
– Τέσσερις Ολομέλειες
– Επτά Συμπόσια
– Τέσσερις Φιλοσοφικές Συναντήσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σε μέρη συνδεδεμένα με την πολιτισμική κληρονομιά της Αθήνας (Πνύκα, Ακαδημία Πλάτωνος, Αγ. Φωτεινή Ιλισού, Λύκειο Αριστοτέλη)
– Επιχορηγούμενες Διαλέξεις
– Στρογγυλές τράπεζες
– Συνεδρίες Εταιρειών μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών
– Συνεδρίες για Φοιτητές (Student Sessions)
– Συνεδρίες Ελεύθερων Ανακοινώσεων
– Συνεδρίες Αναρτημένων Ανακοινώσεων (Poster Sessions)

Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 2.500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο.

Την όλη οργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η Κοινοπραξία AFEA Travel & Congress Services & the Hub Events.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024