Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρόβλημα με τον υπολογισμό μισθώματος αιγιαλού σε όμορες ξενοδοχειακές μονάδες

Συνάντηση του δημάρχου Χανίων με την Όλγα Κεφαλογιάννη

Θοδωρής Κουμέλης - 03 Ιούλιος 2012, 13:03

Πρόβλημα έχει προκύψει στα Χανιά σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του μισθώματος αιγιαλού σε όμορες ξενοδοχειακές μονάδες και ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε την παρέμβαση της κας Όλγας Κεφαλογιάννη προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.

Συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, είχε χθες ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας έθεσε στη νέα υπουργό μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος κατά τη φετινή περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το δήμαρχο Χανίων στο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του μισθώματος αιγιαλού σε όμορες ξενοδοχειακές μονάδες, ζητώντας την παρέμβαση της κας Κεφαλογιάννη προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι “η εκκρεμότητα αυτή –η οποία συνεπάγεται διπλασιασμό ή τριπλασιασμό των μισθωμάτων- θα οδηγήσει αφενός πολλούς ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων –μικρών και μεγάλων- σε αδυναμία ή ακόμα και σε άρνηση καταβολής του τιμήματος των εν λόγω μισθωμάτων, με αποτέλεσμα τη σημαντική απώλεια εσόδων σε όλους τους δήμους και ιδιαίτερα τους τουριστικούς όπως ο Δήμος Χανίων”. Για το εν λόγω θέμα μάλιστα, ο κ. Σκουλάκης επέδωσε στην κα Κεφαλογιάννη και σχετικό υπόμνημα.

Πέραν τούτου, ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης μείωσης του ΦΠΑ για τις υπηρεσίες εστίασης, ώστε να τονωθεί η ζήτηση και να ωφεληθούν οι επιχειρήσεις από την τουριστική σεζόν, ενώ συζήτησε και γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματική τουριστική προβολή της χώρας μας, ώστε να υπάρξει αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο γύρω από την οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top