Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαλάζια Σημαία για 16η χρονιά και Green Key Eco Label για 4η χρονιά

Σημαντικές περιβαλλοντικές διακρίσεις για το Nana Beach

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 July 2012, 09:52

Γαλάζια Σημαία για το 2012, για την παραλία Δράπανος, έλαβε το ξενοδοχείο Nana Beach.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία που διέπει τη φιλοσοφία, αλλά και αποτελεί αναπόσπαστη πρακτική της καθημερινής λειτουργίας του ξενοδοχείου Nana Beach της εταιρείας Καρατζή ΑΕ επιβραβεύτηκε και φέτος με την απονομή των διεθνώς αναγνωρισμένων περιβαλλοντικών διακρίσεων “Blue Flag” και “Green Key”.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης, που είναι ο υπεύθυνος οργανισμός για το πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” στην Ελλάδα, απένειμε Γαλαζια Σημαία για το 2012 στη παραλία Δράπανος του Nana Beach. Η διάκριση αυτή απονέμεται για 16η συνεχή χρονιά στο Nana Beach πιστοποιώντας τις αυστηρές περιβαλλοντικές πρακτικές που ακολουθούνται στο resort και αφορούν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του καθαρισμού της ακτής, την ποιότητα των νερών, την ασφάλεια των λουόμενων, αλλά και στη φροντίδα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Παράλληλα, το Nana Beach βραβεύτηκε για 4η χρονιά με Green Key Eco Label, στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος που συντονίζεται από το διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα Green Key ενεργεί ως ερέθισμα για τη μετατροπή κάθε τουριστικής μονάδας σε “πράσινη” και αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό στο ζωτικό για την εθνική οικονομία χώρο της Βιομηχανίας του Τουρισμού, αφού ευαισθητοποιεί και προτρέπει για την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον με αυστηρά κριτήρια που εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείρισης της μονάδας και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση απορριμμάτων και την μετατροπή ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου.

Οι περιβαλλοντικές αυτές διακρίσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Nana Beach, καθώς επιβραβεύουν την περιβαλλοντική πολιτική του resort και υπογραμμίζουν τη δέσμευση της διοίκησης να αναδείξει το Nana Beach ως τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας, που όχι μόνο σέβεται το περιβάλλον, αλλά το διατηρεί και το ενισχύει για τις επόμενες γενιές.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top