Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Από την 1 Ιουλίου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου

Εθελοντές από όλον τον κόσμο αναδεικνύουν τα κυκλαδίτικα μονοπάτια

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Ιούλιος 2012, 11:38

Πέντε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στη Σύρο, τη Νάξο και την Άνδρο, με στόχο την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών των νησιών, βρίσκονται σε εξέλιξη από την ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ΕΛΙΞ, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει το έργο της για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και διοργανώνει πέντε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στη Σύρο, τη Νάξο και την Άνδρο, με στόχο την ανάδειξη των περιπατητικών διαδρομών των νησιών.

Από την 1 Ιουλίου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, πάνω από 80 εθελοντές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, θα συμβάλουν, υπό την καθοδήγηση ντόπιων μαστόρων και ειδικά εκπαιδευμένων ομαδαρχών της ΕΛΙΞ, στον καθαρισμό, τη συντήρηση, τη σήμανση και την γενικότερη ανάδειξη κάποιων από τα σημαντικότερα μονοπάτια της παλιότερης εποχής, που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των τριών κυκλαδίτικων νησιών στην επικοινωνία τους μεταξύ των κυριότερων χωριών.

Η ΕΛΙΞ από το 1996 υποστηρίζει με εθελοντικές ομάδες τις προσπάθειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αρκετών δήμων της περιφέρειας, για τη διατήρηση των παλαιών διαδρομών - μονοπατιών, ως στοιχείο ιστορικής μνήμης και πολιτισμού, αλλά και περιβαλλοντικού πλούτου της Κυκλαδικής υπαίθρου.

Για την υλοποίηση αυτών των δράσεων, είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή των Δήμων Σύρου, Νάξου και Άνδρου, καθώς και των τοπικών συλλόγων, τόσο με την παροχή του χώρου φιλοξενίας για τους εθελοντές, όσο και με την γενικότερη κινητοποίηση του για την υλικοτεχνική κάλυψη του έργου, την μεταφορά των εθελοντών και την καθοδήγηση τους.

Αγαπημένος προορισμός πολλών Ελλήνων και ξένων εθελοντών, οι Κυκλάδες αποτελούν πλέον για την ΕΛΙΞ σήμα κατατεθέν της δράσης της στον τομέα της διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι εθελοντές θα γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την ιστορία του και φυσικά τους φιλόξενους κατοίκους του. Προσφέροντας τον ελεύθερο χρόνο τους για τη συντήρηση των μονοπατιών/διαδρομών των Κυκλάδων, γνωρίζουν σε βάθος τη σημασία τους για τον τόπο ενώ γίνονται παράλληλα οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό.

Το έργο “Συντήρηση και Ανάδειξη Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στις Κυκλάδες με Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας που υλοποιεί η ΜΚΟ ΕΛΙΞ” αποτελεί φυσική συνέχεια των μέχρι τώρα εφαρμογών του νομαρχιακού Προγράμματος “Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού και Χάραξη Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος”, με σκοπό τη συμβολή του στη βιώσιμη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των Κυκλάδων.

Ημερομηνίες Προγραμμάτων:
Τόπος: Νάξος
Ημερομηνία: 01/07/2012 – 17/07/2012 και 18/07/2012 – 03/08/2012
Διαδρομές: Τμήματα των διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος 2, 3, 4, 5, 7 και 8

Τόπος: Άνδρος
Ημερομηνία: 01/07/2012 – 17/07/2012 και 23/08/2012 – 08/09/2012
Διαδρομές: Τμήματα των διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος 5, 6, 10, 11, 13 και 14

Τόπος: Σύρος
Ημερομηνία: 17/07/2012 – 02/08/2012
Διαδρομές: Τμήματα των διαδρομών πολιτιστικού ενδιαφέροντος 6 και 10.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top