Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινές πρωτοβουλίες Δήμου Αθηναίων – Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για ενίσχυση του κέντρου της πόλης
Σταθερή συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων για αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας

Κοινές πρωτοβουλίες Δήμου Αθηναίων – Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για ενίσχυση του κέντρου της πόλης

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας πρότεινε τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα αναβάθμισης της Αθήνας, ενός οργανισμού που θα διακρίνεται από ταχύτητα, ευελιξία και επαγγελματική αρτιότητα.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, κ. Παναγή Καρέλλα, για τις κοινές πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κέντρου της πόλης και εν όψει του “Athens World Music Festival”, ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι κοινές πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας έχουν ως κοινή συνισταμένη την επιστροφή του πολίτη και κυρίως του νέου ανθρώπου στο κέντρο. Για να ζήσει, να ψυχαγωγηθεί, να διασκεδάσει, να ψωνίσει, να ξεναγηθεί.

Το Athens World Music Festival ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, στην “Τεχνόπολη” με τη συμπαράσταση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας και τη στήριξη της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (Kosmos Fm 93,6).

Μερικές από τις κοινές πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας που γνώρισαν επιτυχία είναι οι εξής:
1. “H Αθήνα γιορτάζει”
Τα 10 θεματικά φεστιβάλ Χριστουγέννων και η πετυχημένη δράση “Τέχνες στις βιτρίνες” που οργανώθηκε με την τεχνογνωσία της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων ήταν η αφετηρία για το κάλεσμα προς τους κοινωνικούς φορείς και φυσικά τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.
2. “H Πλακιώτικη Αποκριά” συσφίγγει τις σχέσεις ακόμα περισσότερο με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και με τα καταστήματα εστίασης.
3. Η δράση “Παρασκευή στην Αθήνα” που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών αγκαλιάστηκε από όλες τις δυνάμεις του Δήμου σε όλα τα επίπεδα. Σε καλλιτεχνικό επίπεδο η “Τεχνόπολις” προσέφερε τεχνογνωσία, συντονιστικές υπηρεσίες, έμψυχο καλλιτεχνικό δυναμικό και ο ΟΠΑΝΔΑ προσέφερε τη Φιλαρμονική και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου καθώς και τα άλλα μουσικά του σύνολα.
4. Η συνεργασία συνεχίστηκε στο πλάνο “Κάθε Τρίτη βγαίνουμε Αθήνα” που είχε επίσης μεγάλη επιτυχία.
5. Από τις δυο τελευταίες δράσεις προκύπτει τελικά μια σκέψη για μια συνολικότερη σκέπη δράσεων που ονομάστηκε “Πάμε Αθήνα”, στην οποία καλούνται όλο και περισσότεροι κοινωνικοί φορείς να συμμετέχουν.
6. Athens World Music Festival.

Στην παρέμβασή του ο κ. Καρέλλας, τόνισε τη στενή και σταθερή συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας. Πρότεινε τη δημιουργία “ενός ενιαίου φορέα αναβάθμισης της Αθήνας, ενός οργανισμού που θα διακρίνεται από ταχύτητα, ευελιξία και επαγγελματική αρτιότητα”, καθώς και “να αποκτήσει ο Δήμος Αθηναίων, Μητροπολιτικές αρμοδιότητες και Μητροπολιτικό χαρακτήρα”.

Πέραν της πολιτιστικής σημασίας, το φεστιβάλ “Athens World Music Festival” μπορεί να αποτελέσει ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν για την Αθήνα και προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί ήδη στην πλατεία Συντάγματος περίπτερο με σχετικό πληροφοριακό υλικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024