Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλ. Κουντουρά (Ανεξ. Έλληνες): Αδιανόητη η απόφαση να κλείσει η Ακρόπολη λόγω ζέστης
Δήλωση της Έλ. Κουντουρά για το χθεσινό κλείσιμο της Ακρόπολης λόγω καύσωνα

Ελ. Κουντουρά (Ανεξ. Έλληνες): Αδιανόητη η απόφαση να κλείσει η Ακρόπολη λόγω ζέστης

'Ας φανταστούμε έναν ξένο επισκέπτη που έχει έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου, με σκοπό να δει την Ακρόπολη και να πληροφορείται ότι δε θα γίνει το όνειρό του πραγματικότητα λόγω της μεγάλης ζέστης. Υπό αυτή την λογική, όλα τα αξιοθέατα σε χώρες με πολύ θερμότερα κλίματα θα έπρεπε να είναι τις περισσότερες μέρες κλειστά', λέει η βουλευτης Α΄ Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά.

“Η απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ) λόγω καύσωνα να κλείσουν νωρίς για τους επισκέπτες η Ακρόπολη και το Διονυσιακό Θέατρο είναι αδιανόητη”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η υπεύθυνη Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Τουρισμού και βουλευτης Α΄ Αθηνών κα Έλενα Κουντουρά.

“Ας φανταστούμε έναν ξένο επισκέπτη που έχει έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου, με σκοπό να δει αυτό το μνημείο παγκόσμιας ιστορίας και πολιτισμού και είναι στο πρόγραμμά του να παραμείνει στην Αθήνα για μία μόνο μέρα, να πληροφορείται ότι δε θα γίνει το όνειρό του πραγματικότητα λόγω της μεγάλης ζέστης. Υπό αυτή την λογική, όλα τα αξιοθέατα σε χώρες με πολύ θερμότερα κλίματα θα έπρεπε να είναι τις περισσότερες μέρες κλειστά, ενώ σήμερα (σ.σ. χθες) θα έπρεπε να σταματήσουν το μεσημέρι να εργάζονται οι αστυνομικοί στους δρόμους.

Είναι προφανές ότι η προβολή και προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος πρέπει να βασίζεται πρωτίστως στη συνέπεια και τον επαγγελματισμό, που θα πρέπει να διακρίνουν από τον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό, έως και τον υπάλληλο στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά και το έργο του ανθρώπινου δυναμικού των υπηρεσιών μας, κάτω από αντίξοες πολλές φορές καταστάσεις. Προσφορά και έργο, για τα οποία πρέπει αναλόγως να αμείβονται. Όμως αποφάσεις σαν τη σημερινή είναι επιβεβλημένο να μη λαμβάνονται και σε αντίθετη περίπτωση, να μη γίνονται αποδεκτές από τα αρμόδια υπουργεία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024