Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οι αριθμοί των κρατήσεων παραμένουν όμως πολύ χαμηλότεροι από το 2011

Αύξηση των γερμανικών κρατήσεων στην Ελλάδα "βλέπει" ο Thomas Cook

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Ιούλιος 2012, 10:14

Ο επικεφαλής της εταιρείας Thomas Cook για τη Γερμανία dr. Peter Fankhauser ανέφερε ότι αν και οι ξενοδόχοι και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε εκπτώσεις, οι αριθμοί των κρατήσεων είναι ακόμη πολύ χαμηλότεροι από εκείνους του προηγούμενου χρόνου.

Αύξηση των κρατήσεων από Γερμανούς για διακοπές στην Ελλάδα σημειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Thomas Cook για τη Γερμανία dr. Peter Fankhauser και συνέδεσε τη διακύμανση των κρατήσεων με τα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Περισσότεροι Γερμανοί κάνουν κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα, τώρα που η χώρα δε βρίσκεται στα πρόσφατα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Οι τουριστικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρείες στη Γερμανία είχε αναφέρει πτώση περίπου κατά 1/3 των κρατήσεων στην Ελλάδα για αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι Γερμανοί απέφευγαν τη χώρα, φοβούμενοι ότι δε θα ήταν ευπρόσδεκτοι λόγω της σκληρής στάσης της καγκελαρίου Angela Merkel σχετικά με το χρέος της χώρας.

Δεδομένου ότι τα κόμματα που είναι υπέρ του Μνημονίου στην Ελλάδα πέτυχαν πλειοψηφία στις εκλογές του περασμένου μήνα, οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, δήλωσε ο Thomas Cook Germany.

“Η τάση που επικρατεί στις κρατήσεις σχετίζεται με ό,τι γράφεται στις εφημερίδες. Εάν τα πρωτοσέλιδα είναι άσχημα, οι κρατήσεις έχουν πτώση, αν είναι καθησυχαστικά, τότε αυξάνονται και πάλι”, λέει ο Ο dr. Fankhauser μιλώντας την περασμένη Δευτέρα στο Reuters.

Ο dr. Fankhauser ανέφερε ότι αν και οι ξενοδόχοι και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε εκπτώσεις, οι αριθμοί των κρατήσεων είναι ακόμη πολύ χαμηλότεροι από εκείνους του προηγούμενου χρόνου.

Εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού πράκτορα αρνήθηκε να δώσει ακριβή στοιχεία, ενω ο επίσης Γερμανός ανταγωνιστής του Thomas Cook Gernmany, Rewe δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι κρατήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 28%.

Αντί της Ελλάδας, οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν να πάνε στην Ισπανία, την Τουρκία, ή την Τυνησία. Οι κρατήσεις στην Τυνησία είναι και πάλι στα επίπεδα του 2010, δήλωσε ο dr. Fankhauser, επανερχόμενα δυναμικά ύστερα από το ταραχώδες για την περιοχή 2011.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top