Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βράβευση 11 παραλιών που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων

Αναρτήθηκε η Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Νέας Χώρας Χανίων

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Ιούλιος 2012, 14:00

'Tο μεγάλο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χανίων, με την ποιότητα των νερών, τις όμορφες παραλίες, τη λειτουργική τους οργάνωση, την ασφάλεια των λουομένων και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα ιδανικό τόπο προορισμού για τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες', δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, κατά την ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία της Νέας Χώρας.

Αναρτήθηκε στην παραλία της Νέας Χώρας από τον δήμαρχο Χανίων, κ. Μανώλη Σκουλάκη, η Γαλάζια Σημαία, με την οποία βραβεύτηκε -για μία ακόμη χρονιά- η συγκεκριμένη παραλία από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992.

Ο κ. Σκουλάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η Γαλάζια Σημαία αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό ίσως περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει.

“Δεν αρκεί οι ακτές”, ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων, “να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση των 11 παραλιών που διαχειρίζεται ο Δήμος Χανίων, συνιστώντας μια ακόμα αναγνώριση της καθημερινής προσπάθειας που γίνεται στο Δήμο μας στον ευαίσθητο τομέα του Περιβάλλοντος με πολλαπλά οφέλη και για τον τουρισμό μας. Εξ’αυτών οι 6 βρίσκονται στην Δημοτική Ενότητα (Δ.Ε.) Νέας Κυδωνίας, οι 4 στην Δ.Ε. Ακρωτηρίου και μία στην Δ.Ε. Χανίων, εδώ, στη Νέα Χώρα. Είναι γνωστό ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη ‘Γαλάζια Σημαία’, όταν προτείνουν έναν τουριστικό προορισμό για τους πελάτες τους”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης.

“Tο μεγάλο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χανίων, με την ποιότητα των νερών, τις όμορφες παραλίες, τη λειτουργική τους οργάνωση, την ασφάλεια των λουομένων και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα ιδανικό τόπο προορισμού για τους ξένους και Έλληνες επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή μας για τις σύντομες εξορμήσεις ή τις διακοπές τους”, συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ, εκδήλωση για την ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας, στις παραλίες Μαράθι και Καλαθά της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η ανάρτηση θα γίνει από τον αντιδήμαρχο Χανίων κ. Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού κα Μαρία Κοκκινάκη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλιών κ. Γιώργο Φραγγεδάκη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Στερνών κ. Κώστα Τζομπανάκη, καθώς και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών  κ. Εμμανουήλ Τσιτωνάκη.

Επίσης, εκδήλωση ανάρτηση Γαλάζιας Σημαίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 στις παραλίες της Αγίας Μαρίνας και των Αγίων Αποστόλων. Η ανάρτηση θα γίνει από τον αντιδήμαρχο Χανίων κ. Λευτέρη Αμπαδιωτάκη, την εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού κα Μαρία Κοκκινάκη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλιών κ. Γιώργο Φραγγεδάκη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας κ. Ανδρέα Παπαγιάννη και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δαράτσου κα Ευτέρπη Βαλίνη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top