Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ορατός πλέον κίνδυνος να χαθούν σημαντικές πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη

ΕΞΘ: Καταστροφική η διακοπή πτήσεων προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Θοδωρής Κουμέλης - 25 Ιούλιος 2012, 09:29

H Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αγωνία της για τη διαφαινόμενη "εγκατάλειψη" του δεύτερου αερολιμένα της χώρας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό.

Με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα που αναφέρονται στα σχέδια διεθνών αεροπορικών εταιρειών να διακόψουν ή να μειώσουν το πτητικό τους πρόγραμμα από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αγωνία της για τη διαφαινόμενη “εγκατάλειψη” του δεύτερου αερολιμένα της χώρας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό.

“Η οικονομική κρίση που μαστίζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη είναι μεν ένας παράγοντας που επηρεάζει τα σχέδια των αεροπορικών εταιρειών, αλλά στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης συνέβαλε και ο σκληρός ανταγωνισμός με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους”, σημειώνει η Ένωση.

“Παρά το γεγονός ότι η  Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης είχε επισημάνει πρώτη τον κίνδυνο, σήμερα βρίσκεται στην καθόλου ευχάριστη θέση να τονίσει για άλλη μια φορά προς όλους τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία, ότι θα πρέπει να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να αποκοπεί το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ από τον υπόλοιπο κόσμο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απουσία στρατηγικής αερομεταφορών, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, δυσχεραίνει το συντονισμό των αρμόδιων φορέων και ενθαρρύνει σπασμωδικές κινήσεις με αναμφίβολα αποτελέσματα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ryanair, η οποία επιδοτήθηκε αλόγιστα και χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμό.
 
Ο ορατός πλέον κίνδυνος να χαθούν σημαντικές πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη είναι τροχοπέδη στις προσπάθειες που εδώ και δύο χρόνια εντατικά καταβάλλει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή, έχοντας επενδύσει κυρίως στην εξωστρέφεια. Αν η Θεσσαλονίκη αποκλειστεί από αέρος, δε θα μπορέσει να ‘ανοίξει τα φτερά της’ και να προσελκύσει περισσότερους εν δυνάμει επισκέπτες, την ώρα μάλιστα που οι ελπίδες για τόνωση της ελληνικής οικονομίας στρέφονται στον τουρισμό”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top