Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΈλεγχοι του ΙΚΑ σε τουριστικά θέρετρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής
Το α΄ 15ήμερο Ιουλίου 2012 έχουν καταχωρηθεί 1.535 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι

Έλεγχοι του ΙΚΑ σε τουριστικά θέρετρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής

Εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα τουριστικά θέρετρα από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα τουριστικά θέρετρα, ανακοίνωσε η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.), με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.

Όπως ανακοινώθηκε, οι έλεγχοι, που θα είναι επαναλαμβανόμενοι, σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου και σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), πραγματοποιούνται σε εποχιακές, κυρίως, επιχειρήσεις (ταβέρνες – καφετέριες – κλαμπ – beach bar – νυκτερινά κέντρα – κάμπινγκ – κατασκηνώσεις – ξενοδοχεία – τουριστικά γραφεία – θαλάσσια σπορ) και επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ενδεικτικά, αναφέρεται ότι, τον Ιούνιο και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2012, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι 1.090 επιχειρήσεων σε τουριστικούς προορισμούς, έχουν καταχωρηθεί 1.535 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και έχουν επιβληθεί αρχικά πρόστιμα 881.500,00 ευρώ, ενώ τον ουσιαστικό έλεγχο των επιχειρήσεων αυτών έχουν αναλάβει τα τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην ασφαλιστική περιοχή, όπου ανήκουν οι ελεγχθείσεις επιχειρήσεις.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνιστά στους εργοδότες την τήρηση του ειδικού βιβλίου νεοπροσλαμβανομένων και την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για την αποφυγή των δυσμενών συνεπειών του νόμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024