Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το α΄ 15ήμερο Ιουλίου 2012 έχουν καταχωρηθεί 1.535 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι

Έλεγχοι του ΙΚΑ σε τουριστικά θέρετρα για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής

Βίκυ Καραντζαβέλου - 26 July 2012, 09:51

Εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα τουριστικά θέρετρα από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα τουριστικά θέρετρα, ανακοίνωσε η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.), με στόχο την εξάλειψη της εισφοροδιαφυγής.

Όπως ανακοινώθηκε, οι έλεγχοι, που θα είναι επαναλαμβανόμενοι, σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου και σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), πραγματοποιούνται σε εποχιακές, κυρίως, επιχειρήσεις (ταβέρνες – καφετέριες – κλαμπ - beach bar – νυκτερινά κέντρα – κάμπινγκ – κατασκηνώσεις – ξενοδοχεία – τουριστικά γραφεία – θαλάσσια σπορ) και επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ενδεικτικά, αναφέρεται ότι, τον Ιούνιο και μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2012, έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι 1.090 επιχειρήσεων σε τουριστικούς προορισμούς, έχουν καταχωρηθεί 1.535 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και έχουν επιβληθεί αρχικά πρόστιμα 881.500,00 ευρώ, ενώ τον ουσιαστικό έλεγχο των επιχειρήσεων αυτών έχουν αναλάβει τα τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην ασφαλιστική περιοχή, όπου ανήκουν οι ελεγχθείσεις επιχειρήσεις.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνιστά στους εργοδότες την τήρηση του ειδικού βιβλίου νεοπροσλαμβανομένων και την ασφαλιστική τακτοποίηση των εργαζομένων για την αποφυγή των δυσμενών συνεπειών του νόμου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top