Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Φοροδιαφεύγουν 6 από τις 10 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν

ΣΔΟΕ: Μεγάλη φοροδιαφυγή σε νησιά και παραθεριστικά θέρετρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 July 2012, 09:21

Το ΣΔΟΕ έλεγξε 1.410 επιχειρήσεις και καταστήματα σε νησιά και παραθεριστικά θέρετρα και διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε 805 από αυτές (ποσοστό παραβατικότητας 57%).

Υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής διαπιστώνονται από τους ελέγχους που διενεργεί το ΣΔΟΕ στα νησιά και σε άλλα παραθεριστικά θέρετρα της χώρας κατά τη θερινή περίοδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών, από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ στο διάστημα από 6 έως και 23 Ιουλίου, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή στις 6 από τις 10 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ελέγχθηκαν 1.410 επιχειρήσεις και καταστήματα και διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε 805 από αυτές (ποσοστό παραβατικότητας 57%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Υπουργείο Οικονομικών σε διάστημα 17 ημερών, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 805 επιχειρήσεις. Στις επιχειρήσεις αυτές εντοπίστηκαν 22.435 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Κατά μέσο όρο εντοπίστηκαν 28 παραβάσεις σε κάθε επιχείρηση.

Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 57,1%, αλλά στους δημοφιλείς προορισμούς όπως σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Κω, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ζάκυνθο το ποσοστό παραβατικότητας φθάνει ακόμη και στο 100%.

Ειδικότερα στην Κω ελέγχθηκαν 42 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν και στις 42 περί τις 1.103 παραβάσεις. Την ίδια εικόνα συνάντησαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στο Ρέθυμνο και τη Λευκάδα. Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας καταγράφησαν και στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος κ.λπ.

Στη Σαντορίνη το ποσοστό παραβατικότητας έφθασε το 83%, στα Χανιά 86,7%, στη Νάξο 72,7%, στο Ηράκλειο 77,8% στην Κέρκυρα 75% και στη Μύκονο 68,5%.

Οπως αναφέρουν στελέχη του ΣΔΟΕ, οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν τη μη έκδοση αποδείξεων, μη τήρηση, ανακριβής ή ελλιπής τήρηση των πρόσθετων βιβλίων, υποτιμολόγηση των εσόδων από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των τουριστικών επιχειρήσεων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top