Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔιεθνής διάκριση για την Corfu Beer στη Βρετανία
Επίσημη μπίρα στα σημεία πώλησης του δικτύου της Wetherspoon για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διεθνής διάκριση για την Corfu Beer στη Βρετανία

Επίσημη μπίρα της Ολυμπιάδας για την αγγλική αλυσίδα pubs Wetherspoon ανακηρύχθηκε η ελληνική Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία.

Η μπίρα “Koroibos Ale” της ελληνικής Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας διακρίθηκε σε ευρύτατο τεστ γευσιγνωσίας, που διοργάνωσε η βρετανική αλυσίδα pubs Wetherspoon (με εκατοντάδες σημεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο) και θα αποτελέσει την επίσημη μπίρα στα σημεία πώλησης του δικτύου της για το διάστημα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ονομάζεται “Koroibos Ale” (από τον Δρομέα Κόροιβο, που διακρίθηκε στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 776 π.Χ.).

Από το 1970 η μπύρα Real Ale διαχωρίζεται από τις κοινές μπύρες και ανήκει σε μια διαφορετική ομάδα, μπύρας που χαρακτηρίζεται ως ένα Φυσικό Ζωντανό Προϊόν. Είναι 100% φυσικό προϊόν, περιέχει μόνο αγνές πρώτες ύλες (λυκίσκο, μαγιά μπύρας, βύνη δημητριακών και νερό).

Η ζυθοποίηση της Real Ale γίνεται με παραδοσιακό τρόπο, η ζύμωση και η ωρίμανση της γίνεται σε ειδικά τάνκερ σε ψύξη για αρκετές εβδομάδες χωρίς σταθεροποιητές, χρωστικές ουσίες και άλλα χημικά πρόσθετα. Εμφιαλώνεται χωρίς να αφαιρείται η μαγιά και δεν παστεριώνεται, ώστε να μην καταστρέφονται οι ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες των δημητριακών, της μαγιάς και του λυκίσκου.

Διατηρείται απαραίτητα και μόνο στο ψυγείο, όπως το φρέσκο γάλα και ο φρέσκος χυμός, μόνο για λίγες ημέρες.

Το μικρό αλλά σύγχρονο ζυθοποιείο βρίσκεται στον Αρίλλα, ένα μικρό χωριό της βόρειας Κέρκυρας και παρασκευάζει τις μπύρες “Ionian Epos” (μπύρα διπλής ζύμωσης με την προσθήκη αγνού μελιού ανθέων), “Real Ale Bitter” (αφρωζύμωτη μπύρα με ποικιλία καβουρδισμένης βύνης και αίσθηση καφέ και bitter σοκολάτας), “Real Ale Special” (αφρωζύμωτη μπύρα με καραμελωμένη βύνη και μαγιές με φρουτώδη αρώματα), “Royal Ionian Pilsner” (φρέσκια ξανθιά αρωματική μπύρα με απαλό χαρακτήρα και ευχάριστη πικράδα) και “Ionian Gold” (φρέσκια βαρελίσια Lager με διακριτικο άρωμα, ντελικάτη γεύση και ελαφρυ σώμα).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024