Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το κλίμα αισιοδοξιας περιορίζεται στην αρχή κάθε έτους

Η παγκόσμια ξενοδοχειακή αγορά σε ύφεση καθώς συνεχίζεται η οικονομική κρίση

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 August 2012, 11:13

Η πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Horwath HTL αποτυπώνει το αίσθημα απαισιοδοξίας που κυριαρχεί στον ξενοδοχειακό κλάδο ανά τον κόσμο.

Όπως φανερώνει η έρευνα ενώ στην αρχή του έτους οι προοπτικές έπαιρναν θετική χροιά τα συνεχιζόμενα εμπόδια λόγω της επικρατούσας παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας ανεστρεψαν το κλίμα.

Η έρευνα παρέχει στη ξενοδοχειακή βιομηχανία μια γρήγορη εκτίμηση των μελλοντικών προοπτικών της αγοράς. Οι τέσσερις ερωτήσεις της έρευνας εστιάζουν στις προοπτικές για την πληρότητα, τη μέση τιμή δωματίου και τα συνολικά έσοδα. Οι ξενοδόχοι έχουν επίσης κληθεί να διατυπώσουν τις προσδοκίες τους για το έτος σε σύγκριση με το 2011, να προσδιορίσουν τους βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη και την ύφεση και να αξιολογήσουν τις προοπτικές για τους τομεις-κλειδιά της βιομηχανίας.

Η απόδοση στους τρεις δείκτες (πληρότητα, μέση τιμή δωματίου και συνολικά έσοδα) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ξενοδόχων, που εμφανίζουν απογοήτευση, κυρίως, σχετικά με τα επίπεδα πληρότητας.

Το αίσθημα αισιοδοξίας των ξενοδόχων σε όλες τις περιοχές του κόσμου, εκτός από την Αμερική, έχει μετριαστεί. Η Αφρική και η Μέση Ανατολή σημείωσαν το υψηλότερο σκορ θετικής αίσθησης, έστω και με το μέτριο σκορ 29. Αντίθετα η Ασία απο το 37 του Φεβρουαρίου έπεσε σε σκορ 10, ενώ στην Ευρώπη μειώθηκε σε αρνητικό 8. Η Ωκεανία κατέγραψε στο -12.

Ο Damien Little διευθυντής της Horwath HTL στην Ασία και ο εμπνευστής της έρευνας δήλωσε, «τα αποτελέσματα από την τελευταία έκδοση της Global Hotel Market Sentiment Survey δείχνουν και πάλι ότι η συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική και γεωπολιτική αβεβαιότητα εξακολουθεί να πλήττει την απόδοτικότητα σε όλη την υδρόγειο και να χαμηλώνει τις προοπτικές παρά την αισιοδοξία που υπάρχει στην αρχή κάθε έτους τα τελευταία 2-3 χρόνια. Με την οικονομική αβεβαιότητα σε όλον τον κόσμο, το κλίμα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία συνεχίζει να επιβαρύνεται και η εκτίμηση είναι ότι η παραγωγικότητα του κλάδου θα συνεχίσει να είναι κατώτερη των προσδοκιών “


H2 2012 GHMSS

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top