Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Περισσότεροι επισκέπτες αλλά λιγότερες εισπράξεις στα μουσεία το α' τετράμηνο του 2012

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Αύγουστος 2012, 15:24

Αύξηση των επισκεπτών των μουσείων σε ποσοστό 3,8%, αλλά μείωση 25,1% στις εισπράξεις καταγράφηκε το πρώτο τετράμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2011, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύµφωνα µε την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων κατά το µήνα Απρίλιο 2012  παρουσιάστηκε αύξηση των επισκεπτών των Μουσείων σε ποσοστό 18,5%, αλλά µείωση  των   εισπράξεων κατά 20,3% σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2011. Στους αρχαιολογικούς χώρους υπάρχει αύξηση των επισκεπτών κατά 43,6%  αλλά µείωση των αντίστοιχων  εισπράξεων  σε ποσοστό  21,3% σε σχέση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2011. Κατά το πρώτο τετράµηνο του 2012 παρατηρείται αύξηση 3,8% στους επισκέπτες των Μουσείων αλλά µείωση 25,1% στις εισπράξεις σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Στους επισκέπτες των Αρχαιολογικών Χώρων παρατηρείται αύξηση 47,2% αλλά µείωση 25,7% στις εισπράξεις σε σχέση µε την αντίστοιχη περίοδο του 2011.


Kinisi Mouseion

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, επισκέπτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων θεωρούνται, εκτός των ατόμων που αγοράζουν εισιτήριο εισόδου και τα άτομα στα οποία χορηγείται εισιτήριο ελεύθερης εισόδου. Από την καταβολή του εισιτηρίου απαλλάσσονται όλοι οι νέοι ηλικίας μέχρι 18 ετών, οι φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων σχολών χωρών της ΕΕ, οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία, οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι κάτοχοι ειδικής ταυτότητας μέλους ICOM και ΙCOMOS, οι ξεναγοί και οι κάτοχοι δελτίου ελεύθερης εισόδου.

Από τον Απρίλιο 1999,  εκτός του καθιερωμένου εισιτηρίου,  άρχισε να καταβάλλεται ενιαίο εισιτήριο σε ορισμένα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Το σύνολο των εισιτηρίων αυτών για το µήνα Απρίλιο ανέρχεται σε : 46.020.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top