Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔημοφιλής και ασφαλής προορισμός τα Χανιά για τους Φινλανδούς
Συνάντηση του δημάρχου Χανίων με τη διευθύντρια Τουρισμού του Ελσίνκι

Δημοφιλής και ασφαλής προορισμός τα Χανιά για τους Φινλανδούς

Η διευθύντρια Τουρισμού της πόλης του Ελσίνκι και πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας τουρισμού Visit Helsinki, κα Katrilena Eklof δήλωσε ότι τα Χανιά αποτελούν ένα πολύ δημοφιλή προορισμό για τους Φινλανδούς, ενώ χαρακτήρισε την ελληνική πόλη ως έναν απόλυτα ασφαλή προορισμό.

Η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών και η περαιτέρω συνεργασία σε θέματα τουρισμού ήταν ο βασικός σκοπός της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, την Παρασκευή 17 Αυγούστου, με τη διευθύντρια Τουρισμού της πόλης του Ελσίνκι και πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας τουρισμού Visit Helsinki, κας Katrilena Eklof.
 
Στη διάρκεια της συνάντησης που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Χανίων και στην οποία συμμετείχαν τόσο ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής όσο και η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Τουρισμού κα Μαρία Κοκκινάκη, επισημάνθηκε από την κα Eklof ότι “τα Χανιά αποτελούν ένα πολύ δημοφιλή προορισμό για τους Φινλανδούς”, ενώ τα χαρακτήρισε ως “έναν απόλυτα ασφαλή προορισμό” παραθέτοντας και την προσωπική της εμπειρία. “Κατά την παραμονή μου στα Χανιά βρέθηκα σε ένα εστιατόριο όπου και έχασα το πορτοφόλι μου. Οι υπεύθυνοι του καταστήματος την επόμενη ημέρα με αναζήτησαν, με βρήκαν και  μου το παρέδωσαν. Τα Χανιά είναι μια ασφαλής πόλη και το λέω και από προσωπική άποψη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα του δημάρχου Χανίων για το τι της άρεσε περισσότερο στα Χανιά, η κα Eklof απάντησε: “Οι άνθρωποι είναι υπέροχοι και πολύ φιλόξενοι”, ενώ αναφερόμενη στο γιατί προτιμούν οι συμπατριώτες της την πόλη, ανέφερε: “Το πλεονέκτημά σας είναι το μεγάλο καλοκαίρι, η μεγάλη τουριστική σεζόν γιατί οι Φινλανδοί δεν πάνε διακοπές μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τις άλλες περιόδους του χρόνου”.

Η διευθύντρια Τουρισμού της πόλης του Ελσίνκι εξέφρασε παράλληλα την απόλυτη ικανοποίησή της από την παραμονή της στα Χανιά και τις επαφές που είχε με τον δήμαρχο Χανίων και τους συνεργάτες τους αλλά και τους φορείς του τουρισμού, ανταλλάσοντας απόψεις για θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού τουριστικών δράσεων.

Από τη μεριά του ο κ. Σκουλάκης, αφού υπογράμμισε πως τα όσα ανέφερε η κα Eklof δείχνουν ότι πολλές φορές τα ξένα ΜΜΕ αδικούν την Ελλάδα σε πολλά πράγματα τόνισε πως “συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν την ενδυνάμωση των δυνατοτήτων τουριστικής προβολής των Χανίων στο Ελσίνκι και στη Φινλανδία γενικότερα”.

“Θέλουμε και επιδιώκουμε τη στενότερη συνεργασία σε θέματα τουρισμού για την αποτελεσματικότερη προώθηση του Δήμου μας ως τουριστικού προορισμού. Παράλληλα, την ευχαρίστησα για το ότι οι συμπατριώτες της επιλέγουν τα Χανιά και την Κρήτη ως τόπο διακοπών και όταν τη ρώτησα γι’αυτό που την εντυπωσίασε στο Δήμο μας μου απάντησε: οι άνθρωποι. Αυτό πιστεύω ότι σημαίνει πάρα πολλά…”, κατέληξε ο δήμαρχος Χανίων.   

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024