Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρόταση για διοργάνωση στα Χανιά εκδηλώσεων με την Πολωνία ως τιμώμενη χώρα

Τουρισμός και πολιτισμός στο επίκεντρο συνάντησης του δημάρχου Χανίων με τον πρέσβη της Πολωνίας

Τατιάνα Ρόκου - 21 Αύγουστος 2012, 14:57

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για τους Πολωνούς, με 300.000 αφίξεις σε ετήσια βάση και πιο γνωστό προορισμό την Κρήτη -και ιδιαίτερα τα Χανιά.

Η ανάπτυξη ανταλλαγών μεταξύ Πολωνίας και Δήμου Χανίων, σε τουριστικό και πολιτιστικό τομέα, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχε χθες Δευτέρα 20 Αυγούστου, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Μανώλης Σκουλάκης, με τον πρέσβη της Πολωνίας, Maciej Krych.

Ο κ. πρέσβης επισκέπτεται τα Χανιά,  με την ευκαιρία των εγκαινίων της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης “Σύγχρονη Τέχνη από τη Συλλογή του Μουσείου Kresow. 40 Βραβευμένα Έργα της Triennale”, σήμερα και ώρα 20.30 στην Πινακοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου “Χρυσόστομος”.

Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Χανίων, παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Δημήτρη Λειψάκη και Μανούσου Λιονάκη, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα ευρύτερης συνεργασίας για τη σύσφιξη των σχέσεων Χανίων και Πολωνίας, δεδομένου και του σημαντικού αριθμού των Πολωνών που ζουν στα Χανιά.

“Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για τους Πολωνούς, με 300.000 αφίξεις σε ετήσια βάση και πιο γνωστό προορισμό την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά”, επεσήμανε ακόμη στον κ. Maciej Krych ο δήμαρχος Χανίων. Για το λόγο αυτό, πρότεινε την διοργάνωση στα Χανιά, το καλοκαίρι του 2013, μίας σειράς εκδηλώσεων με την Πολωνία ως τιμώμενη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Πολωνός πρέσβης ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, τονίζοντας τη σύμφωνη γνώμη του στην διεύρυνση των πολιτιστικών σχέσεων, μεταξύ Χανίων – Πολωνίας, μέσω ανταλλαγών και συνεργασιών. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top