Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας διενήργησε κατ'εντολή του υπουργού Εργασίας

Ποινή διακοπής λειτουργίας στο ξενοδοχείο της Πάρου που εργαζόταν ο Πακιστανός λαθρομετανάστης

Θοδωρής Κουμέλης - 22 Αύγουστος 2012, 09:15

Το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι άμεση προτεραιότητα της πολιτικής του eίναι η διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των άνεργων Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστών.

Ποινή κλεισίματος 5 ημερών επέβαλε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν παράνομα ο Πακιστανός λαθρομετανάστης δράστης του βίαιου τραυματισμού της 15χρονης στην Πάρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, από τη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας διενήργησε, κατ‘εντολή του υπουργού, ελέγχους τόσο στο ξενοδοχείο που εργαζόταν ο Πακιστανός, όσο και σε λοιπές επιχειρήσεις της περιοχής. Κατά την διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ανάλογη παράβαση και επιβλήθηκε αντίστοιχη ποινή σε μία ακόμα επιχείρηση που απασχολούσε παράνομους μετανάστες.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτικής του, η διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των άνεργων Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστών. Επιπλέον, επιδιώκεται η προστασία του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων και η αποθάρρυνση της εισόδου και της παραμονής στη χώρα των λαθρομεταναστών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top