Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα μνημεία και τον πολιτισμό της Καστοριάς
Αναμένεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τα μνημεία και τον πολιτισμό της Καστοριάς

Η ιστορία, τα μνημεία, η τέχνη και ο πολιτισμός της Καστοριάς μέσα από το πρίσμα διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου, που θα διεξαχθεί από 7 έως 10 Νοεμβρίου.

Ο Δήμος Καστοριάς διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα “Καστοριά: Ιστορία – Μνημεία & Τέχνη – Πολιτισμός, 1385-1912”, στο Εκθεσιακό Κέντρο ΕΔΗΚΑ από τις 7 έως τις 10 Νοεμβρίου 2012.

Ο Δήμος, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, σκοπεύει να παρουσιάσει την Καστοριά του χθες, του σήμερα και του αύριο μέσα από εκδηλώσεις επιστημονικού, ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σημαντικό συνέδριο πραγματοποιείται στην πόλη της Καστοριάς, καθώς φιλοδοξεί να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές της Μεταβυζαντινής περιόδου 1385-1912 αναφορικά με την ιστορία, τα μνημεία-την τέχνη και τον πολιτισμό της πόλης. Το Συνέδριο πλαισιώνεται από ένα υψηλού επιπέδου πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η Επιστημονική Επιτροπή του και διανθίζεται από ελεύθερες ανακοινώσεις.

Δεδομένης της σημασίας του συνεδρίου, αλλά και του εορταστικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων της επετείου, αναμένεται μεγάλη προσέλευση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου θα γνωρίσουν την ιστορία της Καστοριάς, τα μουσειακά της μνημεία και τον πολιτισμό της.

Η διοργάνωση του συνεδρίου ανήκει στην εταιρεία ARTION Conferences & Events.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024