Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Άδειες έχουν πάρει επίσημα 20 υδατοδρόμια στην Ελλάδα

Εξελίξεις για το υδατοδρόμιο στο Φλοίσβο

Τατιάνα Ρόκου - 28 Αύγουστος 2012, 11:23

Η Air Sea Lines έχει στόχο να επενδύσει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για την διασύνδεση ελληνικών νησιών με υδροπλάνα. Πρόβλεψη για λειτουργία υδατοδρομίων έχει ξεκινήσει από το 2003.

Καναδικό ενδιαφέρον για σταθμούς υδροπλάνων έχει επισήμως τεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για κοινοπραξία, η οποία ήρθε στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια, και εξασφάλισε τις απαιτούμενες άδειες, αλλά τελικά η επένδυση δεν ολοκληρώθηκε, καθώς δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση υδατοδρομίων. Αυτήν την ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο η επένδυση να χρηματοδοτηθεί από το τμήμα leasing μιας εκ των τεσσάρων τραπεζών που εξασφάλισαν κονδύλια για την ανακεφαλαιοποίησή τους από το EFSF.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, η Air Sea Lines έχει στόχο να επενδύσει το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για την διασύνδεση ελληνικών νησιών με υδροπλάνα, γεγονός που ο Καναδός πρέσβης επανέφερε στον αρμόδιο υπουργό κατά τη συνάντηση που είχαν με αντικείμενο διμερή θέματα.

Σημειώνεται ότι πρόβλεψη για λειτουργία υδατοδρομίων έχει ξεκινήσει από το 2003 επί υπουργίας Χρήστου Βερελή, ενώ ο νόμος για πού επέτρεπε την ίδρυση “αεροδρομίων επί υδάτινης επιφάνειας” (3333/2005) παρέπεμπε τη ρύθμιση κρίσιμων σε Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί.

Η τελευταία εξαγγελία είχε γίνει από τον Μάκη Βορίδη, χωρίς τελικά να υλοποιηθεί και αφορούσε την κατασκευή μέσω ΣΔΙΤ ενός υδατοδρομίου ως κεντρική βάση στην Αττική (Π. Φάληρο - Φλοίσβος) και 12 μικρότερων στη περιφέρεια. Το μόνο υδατοδρόμιο που λειτούργησε ήταν εκείνο του Βόλου με προσωρινή άδεια και τρεις πτήσεις ημερησίως. Άδειες έχουν πάρει επίσημα 20 υδατοδρόμια στην Ελλάδα, τα οποία παραμένουν ανενεργά.

Στην Air Sea Lines συμμετείχε το γνωστό επενδυτικό fund Fidelity που εδώ και λίγο καιρό έχει αποχωρήσει από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός. Στα τέσσερα χρόνια που δραστηριοποιήθηκε στην ελληνική αγορά πραγματοποίησε περίπου 20.000 πτήσεις μεταφέροντας 200.000 επιβάτες. Η Air Sea Lines ιδρύθηκε στις αρχές του 2004 χρησιμοποιώντας υδροπλάνα τύπου De Havilland DHC-6 Twin Otter και βασίστηκε στην τεχνογνωσία της καναδικής Harbour Air of Canada, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα με υδροπλάνα διεθνώς.


Στη φωτογραφία, υδροπλάνο τύπου De Havilland DHC-6 Twin Otter της Air Sea Lines (Photo: Stefan Sydow / Source: PlanePictures.Net).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top