Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ο τερματικός σταθμός C εκκενώθηκε προληπτικά

Βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Αύγουστος 2012, 11:14

Τμήμα του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Ολλανδίας, Άμστερνταμ, έκλεισε προσωρινά ύστερα από τον εντοπισμό βόμβας από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι αρχές έκλεισαν σήμερα τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ Schiphol μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο εκπρόσωπο του αεροδρομίου και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

“Ο τερματικός σταθμός C εκκενώθηκε προληπτικά εξαιτίας βάσιμης υποψίας” ότι οι αρχές του αεροδρομίου εντόπισαν μια βόμβα από τον Πόλεμο, δήλωσε η εκπρόσωπος. “Αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Μπορούμε να σταθμεύσουμε τα αεροσκάφη σε κάποιο άλλο σημείο, ως ένα βαθμό, αλλά κάποια στιγμή (αυτό) θα προκαλέσει ματαιώσεις ή καθυστερήσεις (πτήσεων)”, πρόσθεσε η ίδια.

Από τον συγκεκριμένο τερματικό σταθμό αναχωρούν πτήσεις προς τις χώρες της ΕΕ που ανήκουν στη Συνθήκη Σένγκεν, δηλαδή οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί περιλαμβανομένων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Η εκπρόσωπος δήλωσε ότι μια ομάδα πυροτεχνουργών κατευθύνεται προς το σημείο όπου βρέθηκε το αντικείμενο.

Το Schiphol είχε χρησιμοποιηθει στον Β΄ Π.Π. ως στρατιωτικό ασεοδρόμιο από τους Ναζί και συχνά δεχόταν επιθέσεις από τα βομβαρδιστικά των Συμμάχων. Σήμερα είναι το πέμπτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη. Το 2010 από και προς αυτό ταξίδεψαν περίπου 45 εκατ. επιβάτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top