Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΔυσαρέσκεια ΚΕΔΕ για την εκχώρηση των λιμανιών στο ΤΑΙΠΕΔ
Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου για θέματα λιμενικής πολιτικής

Δυσαρέσκεια ΚΕΔΕ για την εκχώρηση των λιμανιών στο ΤΑΙΠΕΔ

Άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας από την ΚΕΔΕ, η οποία θα υποβάλει στον υπουργό Ναυτιλίας υπόμνημα, στο οποίο θα περιληφθούν όλα τα τεχνικά, διοικητικά και οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια της χώρας.

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιάννη Κουράκη, το γενικό γραμματέα κ. Απόστολο Κοιμήση και το δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, για θέματα λιμενικής πολιτικής και τις επιπτώσεις στις πόλεις, στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Η ΚΕΔΕ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της προς τον υπουργό για την εκχώρηση με Προεδρικό Διάταγμα, των λιμανιών στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος και καμία συνεργασία.

Ο υπουργός ανέπτυξε στην αντιπροσωπεία τις βασικές θέσεις του υπουργείου για την καλύτερη αξιοποίηση των λιμανιών και την προσέλκυση επενδύσεων, θεωρώντας ότι πρέπει να είναι ενεργός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτό.

Τελικά, συμφωνήθηκε η άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα υποβάλει στον υπουργό Ναυτιλίας σχετικό υπόμνημα στο οποίο θα περιληφθούν όλα τα τεχνικά, διοικητικά και οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια της χώρας. Την ευθύνη για τη συλλογή των σχετικών στοιχείων ανέλαβε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τους αντίστοιχους δήμους.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν και άλλα θέματα όπως για παράδειγμα το θέμα της χερσαίας ζώνης. Τα αποτελέσματα της συνάντησης θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024