Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτις Νήσους Κουκ το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο
Pacific Islands Forum

Στις Νήσους Κουκ το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο

Οι Νήσοι Κουκ (Cook Islands) ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός των Cook Islands (με πληθυσμό 11.000 κατοίκους), Henry Puna υπογράμμισε με την ευκαιρία της έναρξης του Pacific Islands Forum ότι το καταφύγιο των 1,065 εκατ. τ.μ. που θα δημιουργηθεί στο νότιο Ειρηνικό -σχεδόν δύο φορές το μέγεθος της Γαλλίας- “είναι η μεγαλύτερη ζώνη στην ιστορία που δημιουργήθηκε από μία μόνο χώρα για την προστασία και τη διαχείριση του ωκεανού”.

“Η προστασία του Ειρηνικού, της πανίδας και της χλωρίδας του είναι η συμβολή των Νήσων Κουκ στην ευημερία όχι μόνο των πληθυσμών μας, αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός. “Το θαλάσσιο καταφύγιο θα προσφέρει το απαραίτητο πλαίσιο για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης συνδυάζοντας τα διακυβεύματα της οικονομικής ανάπτυξης, όπως ο τουρισμός, η αλιεία και η γεώτρηση σε μεγάλα βάθη, από τη μια πλευρά, και από την άλλη την προστασία της βιοποικιλότητας των ωκεανών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024