Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Συνεργασία Δήμου Βόλβης - Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης για ανάδειξη των λιμνών

Θοδωρής Κουμέλης - 31 August 2012, 12:44

Συνεργασία Δήμου Βόλβης και Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης για την δράσεις ανάδειξης της προστατευόμενης περιοχής των δυο λιμνών.

Με κοινή επιδίωξη την προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, ο Δήμος Βόλβης πρόκειται να συνεργαστεί με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, για τη σύνταξη μελετών και υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Μακεδονία –Θράκη 2007-2013”.

Με βάση προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν οι δυο πλευρές, ο Δήμος Βόλβης λόγω της διαχειριστικής επάρκειας που διαθέτει, συνεργάζεται στην υποβολή τριών προτάσεων προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 473.000 ευρώ, με επίκεντρο την ανάδειξη και προβολή της προστατευόμενης περιοχής των δυο λιμνών.

Πρόκειται για τα προγράμματα:
1. “Υλοποίηση της μελέτης δικτύου παρεμβάσεων για την αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης”
2. “Έργα ανάδειξης & προστασίας Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων των Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών (Οριοθέτηση & Σήμανση)”.
3. “Διερεύνηση της εξέλιξης των προσχώσεων στις παρόχθιες υπολίμνιες περιοχές της λίμνης Βόλβης και σχεδιασμός έργων βελτίωσης της ροής των χειμάρρων Απολλωνίας (Μελισσουργού) – Νέας Απολλωνίας – Μοδίου στους πεδινούς σχηματισμούς απόθεσης”.

Για τα προγράμματα αυτά, υποβλήθηκαν αιτήσεις-προτάσεις για χρηματοδότησή τους στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία-Θράκη 2007-2013” στο Άξονα Προτεραιότητας 7 “Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

Ο δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης επισημαίνει ότι ”αποτελεί μονόδρομο αυτή την περίοδο, η στρατηγική συνεργασία, για τόσο σημαντικά θέματα όπως το περιβάλλον, τα οποία πλήττονται από τη γενικότερη έλλειψη πόρων. Η διεκδίκηση κονδυλίων μέσα από τη συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, επιβεβαιώνει και την ετοιμότητα του δήμου Βόλβης να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που απέκτησε στην επάρκεια διαχείρισης και αξιοποίησης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top