Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

'Πλώρη' για Άγκυρα έβαλε η Θεσσαλονίκη

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Σεπτέμβριος 2012, 09:48

Η Θεσσαλονίκη είναι κοντινός και ελκυστικός προορισμός για την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 20% στην έκδοση βίζας για είσοδο στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα.

Μετά από τη Σμύρνη και τη Σαμψούντα και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τη Θεσσαλονίκη, η επόμενη αποστολή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων τουριστών, ήταν η Άγκυρα.
        
Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας βρέθηκαν για τέσσερεις ημέρες ο διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Νίκος Σαπουντζής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Μουσιάδης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης και εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής κ. Στέφανος Χατζημανώλης και ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη κ. Utku Yazan, ο οποίος είχε και τη διοργάνωση της αποστολής.

Ο κ. Yazan εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του ταξιδιού: “Από την έναρξη των πτήσεων μας στη Θεσσαλονίκη, μέλημα μας ήταν να γίνει γνωστή η Βόρεια Ελλάδα σε νέες αγορές του τουρισμού. Η περιοχή της Άγκυρας, αποτελεί μια αγορά με πολύ μεγάλη δυναμική, από την οποία η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επισκεπτών. Παράλληλα, η Άγκυρα και η παραδοσιακή πόλη του Beypazari, αποτελούν προορισμούς ιδιαίτερης ομορφιάς, που οι Έλληνες τουρίστες θα βρουν ιδιαίτερα ελκυστικούς. Σε αυτή τη συνεχή προσπάθεια έχουμε πολύτιμους συμμάχους την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς του τουρισμού της Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας είναι εμφανή, τόσο στην πληρότητα των πτήσεών μας (άλλωστε, από τον Οκτώβριο η συχνότητα των πτήσεων από τη Θεσσαλονίκη, θα αυξηθεί από έξι σε επτά εβδομαδιαίως), όσο και στο γεγονός ότι, το όνομα της Θεσσαλονίκης γίνεται ολοένα και πιο γνωστό, όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως”.

Όλο και περισσότεροι Τούρκοι από την Άγκυρα, την πόλη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο της Τουρκίας, ταξιδεύουν στο εξωτερικό  κάθε χρόνο. Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών αερογραμμών, η Θεσσαλονίκη συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη με έξι πτήσεις την εβδομάδα και από εκεί με περισσότερες από 30 πτήσεις καθημερινά για την Άγκυρα. Τον Οκτώβριο οι πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη θα γίνουν καθημερινές, ενώ το 2013 θα αυξηθούν στις 10 την εβδομάδα.

Η Θεσσαλονίκη είναι κοντινός και ελκυστικός προορισμός για την πρωτεύουσα της Τουρκίας. Τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 20% στην έκδοση βίζας για είσοδο στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα, ενώ η διακίνηση για τους μαθητές και σπουδαστές από την Τουρκία χωρίς βίζα συνετέλεσε στην πραγματοποίηση πολλών μαθητικών εκδρομών στη χώρα μας. Συνεπώς, η Θεσσαλονίκη με συντονισμένες ενέργειες, στα πλαίσια πάντα του στρατηγικού σχεδιασμού, θα μπορούσε να αυξήσει έτι περισσότερο το ποσοστό του εισερχόμενου τουρισμού από την Τουρκία.

Η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τον διευθυντή της Turkish Airlines στην Άγκυρα κ. Emrullah Kirisci, τον Επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας κ. Θεοχάρη Λαλάκο, τον Γενικό Πρόξενο κ. Έβαν Καλπαδάκη και τον δήμαρχο Άγκυρας κ. Melih Gokcek.

Τέλος, οι Τούρκοι πράκτορες εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων που συμμετείχαν στο workshop, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης και της γύρω περιοχής, καθώς και των μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην πόλη, έδειξαν ενδιαφέρον για τον προορισμό, τον οποίο έχουν αρχίσει σιγά σιγά να προωθούν.


Στη φωτογραφία διακρίνονται οι κ.κ.: Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, Στέφανος Χατζημανώλης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης και εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Utku Yazan, διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη και Νίκος Σαπουντζής, διευθυντής Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top