Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Διεκδίκηση διεθνούς βραβείου για το περιβάλλον από τις Πρέσπες

Τατιάνα Ρόκου - 04 Σεπτέμβριος 2012, 14:46

Ο νικητής του βραβείου, Thiess International Riverprize, το οποίο διεκδικούν και οι Πρέσπες, θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου, στη Μελβούρνη.

Μία θέση στην τετράδα των φιναλίστ για το διεθνές βραβείο “Thiess International Riverprize”, που θεωρείται το αντίστοιχο των Ολυμπιακών για το περιβάλλον, κατέκτησαν οι Πρέσπες, χάρη στο έργο “Αποκατάσταση Υγρών Λιβαδιών και Διαχείριση της Μικρής Πρέσπας”, της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών.

Οι Πρέσπες, μαζί με τον ποταμό Willamette (ΗΠΑ), το διασυνοριακό ποταμό Okavango (Ανγκόλα, Ναμίμπια και Μποτσουάνα) και τον ποταμό Nushagak, επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, διεκδικούν το διεθνές αυτό βραβείο, που απονέμεται από το International River Foundation της Αυστραλίας σε φορείς ή οργανισμούς που έχουν συμβάλει στην ορθή διαχείριση ποταμών και υγροτόπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο νικητής του βραβείου, που θεσμοθετήθηκε το 1999, θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του διεθνούς συμποσίου Riversymposium, που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη.

Το International RiverFoundation λειτουργεί μέσω συνεργασιών διεθνώς για τη χρηματοδότηση και την προώθηση της βιώσιμης αποκατάστασης και διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών. Ως ένας δυναμικός διεθνής οργανισμός κοινής ωφέλειας, επιδιώκει να έχει επιπτώσεις στη ζωή των ατόμων και των κοινοτήτων. Βοηθώντας στην αποκατάσταση και την αειφόρο διαχείριση των ποταμών έχει επιτύχει τη βελτίωση της υγείας και άλλες οικολογικές, οικονομικές, και κοινωνικές ωφέλειες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top