Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ιταλία

Ιταλία: Πτώση εσόδων 10% στον τουρισμό το 8μηνο του 2012

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Σεπτέμβριος 2012, 10:19

Το πρώτο 8μηνο του 2012, οι Ιταλοί που πήγαν διακοπές ήταν κατά 5,6% λιγότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011. Οι ξένοι αντιθέτως αυξήθηκαν κατά 1,2% -κάτι που οφείλεται και στο πάγωμα των τιμών στη γειτονική χώρα, τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο ιταλικός τουρισμός τους πρώτους 8 μήνες του 2012 υπέστη μείωση εσόδων που υπολογίστηκε ότι ανήλθε στο 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο συνεταιρισμός ξενοδόχων Federalberghi. “Η παρουσία των Ιταλών ήταν αισθητά πιο μειωμένη. Ευτυχώς, οι καταστροφικές προβλέψεις δεν επαληθεύτηκαν, εν μέρει λόγω των αφίξεων των ξένων”, δήλωσε ο πρόεδρος της Federalberghi, Bernabo Bocca.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους οι Ιταλοί που πήγαν διακοπές ήταν κατά 5,6% λιγότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011. Οι ξένοι αντιθέτως αυξήθηκαν κατά 1,2%. Κάτι που οφείλεται και στις τιμές μας, οι οποίες έχουν παγώσει εδώ και τρία χρόνια”, συμπληρώνει ο Bocca.

Για πρώτη φορά φέτος, τα έσοδα του ιταλικού τουρισμού παρουσίασαν κάμψη τον Αύγούστο -μήνα ζωτικής σημασίας για τους ξενοδόχους, εστιάτορες και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ευρύτερου τομέα.

“Η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο πρέπει να ετοιμάσουν άμεσα σε σχέδιο νομικής και οικονομικής μεταρρύθμισης του τουρισμού, ώστε χιλιάδες επιχειρήσεις που παράγουν το 10% του ΑΕΠ της χώρας, να μπορέσουν να ξανασηκώσουν το κεφάλι”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Federalberghi.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top