Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαδρομές στη Μάρπησσα της Πάρου
Φεστιβάλ

Διαδρομές στη Μάρπησσα της Πάρου

To τριήμερο φεστιβάλ 'Διαδρομές στη Μάρπησσα' πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Αυγούστου, στην Πάρο.

Στις 24, 25 και 26 Αυγούστου, στη Μάρπησσα της Πάρου, εκατοντάδες επισκεπτών περπάτησαν μαζί με τους εθελοντές στα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ “Διαδρομές στη Μάρπησσα”. Ο καθένας δημιούργησε τη δική του μοναδική διαδρομή ανάμεσα στους 11 σταθμούς, την οποία αποτύπωσε στο πρωτότυπο ταμπλώ τερματισμού.

Επισκέφθηκαν παραδοσιακά σπίτια της Μάρπησσας, την εικαστική έκθεση της κας Νατάσας Μπιζά, έπαιξαν στο Λούνα παρκ των παραδοσιακών παιχνιδιών, παρακολούθησαν τη διάλεξη για τα μονοπάτια της Πάρου από τον κο Κοσμά Χατζηγρηγορίου, ενώ ξεναγήθηκαν στο νυχτερινό ουρανό από τον κο Θανάση Ευαγγελόπουλο, κάνοντας μοναδικές “Διαδρομές στ’ άστρα”.

Σιγοτραγούδησαν με τους Filokalia Romana τραγούδια του Αιγαίου και της Μεσογείου και ταξίδεψαν με τις μελωδίες των: Ωραία Πάτκου, Χριστίνας Τηλιγάδα, Βαγγέλη Λούτα, καθώς και του κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνου. Τα παιδιά έμαθαν να φτιάχνουν αυτοσχέδιες κούκλες στο εργαστήριο της κας Εύας Χειλαδάκη, εντυπωσιάστηκαν από το κουκλοθέατρο “Χαρχούτ” του κουκλοπαίκτη Χρήστου Αυτσίδη και έφτιαξαν τη δική τους ιστορία μυστηρίου υπό την καθοδήγηση της κας Ελένης Σβορώνου. Το φεστιβάλ έκλεισε με πολύ κέφι το οποίο άνοιξαν οι οργανοπαίχτες της Πάρου στην καθιερωμένη τσαμπουνοπατινάδα στα στενά του χωριού και “απογείωσε” η παρέα του Νίκου Οικονομίδη και της Κυριακής Σπανού.

Η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης, με συμμάχους τη δημιουργία, τη χαρά, τη συνεργασία, τη γνώση, το παιχνίδι, την έμπνευση, την επικοινωνία και την αγάπη που προσφέρουν οι Διαδρομές στη Μάρπησσα, ευχαριστεί τους κατοίκους, τους φορείς και τους επαγγελματίες που στήριξαν το φεστιβάλ, και φυσικά όλους όσοι περπάτησαν για άλλη μία χρονιά τις Διαδρομές στη Μάρπησσα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024