Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΑνεξάρτητοι Έλληνες: Απαράδεκτη η ρύθμιση για τα επιδόματα ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Απασχόληση

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Απαράδεκτη η ρύθμιση για τα επιδόματα ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Δήλωση της βουλευτού Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κας Μίκας Ιατρίδη για τα επιδόματα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

“Η κυβέρνηση με την πολιτική της, καταστρέφει τον τουρισμό και τους εργαζόμενους στον κλάδο. Ένα-ένα τα προεκλογικά της ψέματα αποκαλύπτονται. Η ρύθμιση για τα επιδόματα ανεργίας, οδηγεί μεταξύ άλλων, σε οικονομική εξαθλίωση τους εποχικά εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Η ρύθμιση αυτή είναι απαράδεκτη. Προκαλεί ερωτήματα, για τους πραγματικούς στόχους των εμπνευστών της, των υποστηρικτών των Μνημονίων και της Τρόικας”. Τα παραπάνω δηλώνει, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μίκα Ιατρίδη, όσον αφορά στα επιδόματα ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

“Η αλήθεια είναι ότι, οι πολυθρύλητοι επενδυτές -ουσιαστικά οι ‘κολλητοί’ των δανειστών μας- περιμένουν, ύστερα από τις εξευτελιστικές τιμές με τις οποίες θα τους χαριστεί η περιουσία των Δωδεκανησίων, τον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και όλων των εργαζόμενων, ώστε να έχει ολοκληρωθεί πλήρως, η νεοφιλελεύθερη συνταγή του Μνημονίου.

Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου. Εκτός και αν δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις στρατιές των ανέργων που δημιουργεί η πολιτική της. Η θέληση, κανονικά, πρέπει να υπάρχει. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν, λίγους μήνες πριν η Νέα Δημοκρατία, να θεωρεί ότι είναι λάθος το νομοσχέδιο και το συγκεκριμένο άρθρο και να το καταψηφίζει και τώρα, η ίδια, να έρχεται να το εφαρμόσει με πάθος.

Θυμίζω ακόμη ότι, εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση του νόμου 3986 του άρθρου 39, ήταν ο… τωρινός υπουργός Εργασίας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024