Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΞεκινά κανονικά και για δύο μήνες η μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής
ΓΕΠΟΕΤ

Ξεκινά κανονικά και για δύο μήνες η μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Αττικής

Οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων–μέλη της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού κατέληξαν σε συμφωνία για την έναρξη της μεταφοράς των μαθητών κατά το νέο σχολικό έτος 2012-2013.

Κατόπιν νεότερης συνάντησης με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης η Περιφέρειας Αττικής και οι επιχειρηματίες τουριστικών λεωφορείων–μέλη της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού κατέληξαν σε συμφωνία για την έναρξη της μεταφοράς των μαθητών κατά το νέο σχολικό έτος 2012-2013.

Η ΓΕΠΟΕΤ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Οι μεταφορείς, παρότι είχαν ζητήσει την άμεση καταβολή του 50% του οφειλόμενου ποσού από πραγματοποιηθείσες μεταφορές μαθητών παρελθόντων ετών δεν επέμειναν στην πρότασή τους αυτή και με γνώμονα τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα, η ελληνική οικογένεια αλλά και οι ίδιες οι Περιφέρειες λόγω των περικοπών που τους έχουν επιβληθεί από την Κυβέρνηση και με ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς την μαθητική κοινότητα έκαναν αποδεκτή την πρόταση της Περιφέρειας Αττικής για άμεση εξόφληση ποσού που ανέρχεται στο 30% των οφειλών.

Οι μεταφορείς από την πλευρά τους αναλαμβάνουν την εκτέλεση της μεταφοράς των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής για τους επόμενους δύο μήνες μέσω δίμηνης παράτασης των συμβάσεων μεταφοράς και έχοντας λάβει τη διαβεβαίωση από την Περιφέρεια ότι το σύνολο των οφειλών προηγουμένων ετών θα αποπληρωθεί το αργότερο σε δύο μήνες από σήμερα, ώστε και οι μεταφορείς με την σειρά τους να μπορέσουν να προχωρήσουν απρόσκοπτα στο έργο της μεταφοράς των μαθητών το επόμενο διάστημα, καλύπτοντας τα λειτουργικά τους έξοδα.

Η ΓΕΠΟΕΤ και τα μέλη της, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με πλήρη επίγνωση της εξαιρετικά δυσχερούς για όλους πραγματικότητας, θα συνεχίσει να λειτουργεί με γνώμονα την άμβλυνση των αντιθέσεων και την επίτευξη κοινωνικής ειρήνης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024