Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟικολόγοι Πράσινοι: Προστατευόμενες νησίδες στο σφυρί
Περιβάλλον

Οικολόγοι Πράσινοι: Προστατευόμενες νησίδες στο σφυρί

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ρωτούν την Κυβέρνηση εάν θα ενημερώσει τους υποψήφιους επενδυτές για το καθεστώς προστασίας των νησίδων που παραχωρούνται για τουριστική αξιοποίηση, το οποίο επιτρέπει στοιχειώδεις μόνο υποδομές για ολιγόωρη επίσκεψη ερευνητών ή οικοτουριστών και φυσικά κανενός είδους 'επένδυση'.

“Χωρίς να γνωρίζει τι εκποιεί, η Κυβέρνηση προχωρά στην καταστροφή των τελευταίων φυσικών καταφυγίων της Μεσογείου. Εθνικά Πάρκα, Ζώνες Ειδικής Προστασίας και Ειδικές Ζώνες Διατήρησης περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις 40 νησίδες που η κυβέρνηση παραχωρεί για τουριστική αξιοποίηση”, υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

“Οι ακατοίκητες νησίδες είναι από τα τελευταία φυσικά μνημεία της Μεσογείου. Έχουν διεθνή αξία, επειδή πολλές από αυτές φιλοξενούν σπάνια είδη που έχουν καταφύγει εκεί, ακριβώς επειδή είναι ερημικές και ήσυχες. Οποιαδήποτε ‘αξιοποίηση’ θα καταστρέψει εντελώς πολλές από αυτές.

Είναι αδιανόητο το πώς μπορεί να υλοποιηθεί τουριστική επένδυση πάνω σε μια νησίδα που φιλοξενεί εκατοντάδες ή χιλιάδες ζευγάρια από σπάνια θαλασσοπούλια και αρπακτικά, όπως τα Στροφάδια ή η Ελάσσα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεργαστούν με ειδικευμένες μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για να αναδειχθεί και διεθνώς το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, κα Ζωή Βροντίση θέτει το ερώτημα: ‘Συμβουλεύτηκε η Κυβέρνηση το ΥΠΕΚΑ για να ενημερωθεί για το αυστηρό καθεστώς προστασίας που έχουν αρκετές από αυτές τις νησίδες; Θα ενημερώσει τους υποψήφιους επενδυτές για το καθεστώς προστασίας αυτών των νησίδων που επιτρέπει –στην καλύτερη περίπτωση- στοιχειώδεις μόνο υποδομές για ολιγόωρη επίσκεψη ερευνητών ή οικοτουριστών και φυσικά κανενός είδους ‘επένδυση’; Ποια γνώμη έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εκποίηση αυτών των σημαντικών περιοχών, που βρίσκονται στο Δίκτυο Natura – 2000′;”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024