Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

'Πονοκέφαλος' για το Υπουργείο Τουρισμού οι 'ενοικιαζόμενες βίλες'

Τατιάνα Ρόκου - 14 Σεπτέμβριος 2012, 15:53

Σχετικά με τις πολυτελείς ενοικιαζόμενες κατοικίες, το Υπουργείο Τουρισμού θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση, που θα περιλαμβάνει την καταγραφή τους, τη διαδικασία χορήγησης σήματος λειτουργίας και την παροχή φορολογικών εγκρίσεων και ελέγχου των εγκαταστάσεων και υποδομών.

“Το Υπουργείο Τουρισμού έχει στις προτεραιότητές του να αντιμετωπίσει το θέμα με τις ‘ενοικιαζόμενες βίλες’, που μεταξύ άλλων διαφημίζονται σε ιστοσελίδες και δεν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές (νομοθετικές και διοικητικές), δε διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την εκμετάλλευσή τους και αποτελούν και εστία απώλειας σημαντικών εσόδων για το Κράτος”.

Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη συνάντησή της με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανόλη Γλέζο, ο οποίος την επισκέφθηκε και έθεσε το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το ζήτημα με τις πολυτελείς ενοικιαζόμενες κατοικίες εμπίπτει στις αρμοδιότητες και άλλων υπουργείων, γι’αυτό και εξετάζεται σε συνεργασία με αυτά, προκειμένου να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καταγραφή τους, τη διαδικασία χορήγησης σήματος λειτουργίας, την παροχή φορολογικών εγκρίσεων, ελέγχου των εγκαταστάσεων και υποδομών και άλλα τα οποία πρέπει να εξεταστούν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top