Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροτεραιότητα και ενίσχυση στον αγροτουρισμό, στη Χερσόνησο Ηρακλείου
Αγροτουτισμός

Προτεραιότητα και ενίσχυση στον αγροτουρισμό, στη Χερσόνησο Ηρακλείου

Επίσκεψη του δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη σε αγροτουριστική μονάδα, στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου.

Μετά την εκπόνηση του ειδικού προγράμματος Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης με επί μέρους αναφορές και δράσεις, γίνεται μία προσπάθεια ενδυνάμωσης της ενδοχώρας και διοχέτευσης τουριστικού ρεύματος στην ενδοχώρα του Δήμου Χερσονήσου. Προσπάθεια της σημερινής δημοτικής αρχής ήταν πως θα μπορέσει το συντομότερο και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να εμπλουτίσει, να αναδιαρθρώσει, αλλά κυρίως να κάνει πιο ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης επισκέφθηκε το μοναδικό αγροτουριστικό κατάλυμα “Country Hotel Velani”, στην περιοχή της Λαγκάδας του Δήμου Χερσονήσου. Πρόκειται για μία προσπάθεια, η οποία γίνεται εδώ και περίπου 8 χρόνια από ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι συμβάλλουν στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού. Οι εντυπώσεις των τουριστών που καταλύουν στο συγκεκριμένο συγκρότημα είναι θετικές και για το ίδιο το συγκρότημα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στην περιοχή δήλωσε: “Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να υποστηρίξει και να τονώσει την προσπάθεια αυτή και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού να δοθεί προτεραιότητα και ενίσχυση στις ειδικές αυτές μορφές τουρισμού. Επίσης στο πλαίσιο της χωροθέτησης του πολύ μεγάλου έργου του Φράγματος του Αποσελέμη, το οποίο ασφαλώς έχει επιφέρει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, στην οικονομία και στο ανθρωπογενές περιβάλλον της περιοχής, η Δημοτική Αρχή ζητά και απαιτεί τη συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία ούτως ώστε, μέσα από την εκπόνηση μιας ειδικής μελέτης, χωροταξικής και αναπτυξιακής, να δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού. Η υποδομή του ταμιευτήρα είναι πολύ σημαντική και θα δώσει μια άλλη κατεύθυνση στη φυσιογνωμία της περιοχής”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024