Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠοσότητα ανεβασμένη ποιότητα όμως χαμηλή για τον τουρισμό της Κρήτης

Ποσότητα ανεβασμένη ποιότητα όμως χαμηλή για τον τουρισμό της Κρήτης

“Oι τουρίστες που επισκέπτονται την Kρήτη έρχονται με τη μορφή του λεγόμενου μαζικού τουρισμού και με πακέτα φθηνά στα οποία περιλαμβάνονται τα πάντα. Έτσι το οικονομικό επίπεδο τους είναι πιο […]

"Oι τουρίστες που επισκέπτονται την Kρήτη<.> έρχονται με τη μορφή του λεγόμενου μαζικού τουρισμού και με πακέτα φθηνά<...> στα οποία περιλαμβάνονται τα πάντα. Έτσι το οικονομικό επίπεδο τους είναι πιο χαμηλό σε σχέση με παλαιότερες χρονιές", επεσήμανε σε συνέντευξή της, η προϊσταμένη του EOT Kρήτης κα Iωάννα Στρατιδάκη στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζοντας ότι χαρακτηριστικό του τουρισμού στο νησί είναι η μαζικότητα.

Έτσι, αν και σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης του EOT Kρήτης διανύουμε έναν καλό σε τουριστική κίνηση μήνα, το ανησυχητικό στοιχείο που προκύπτει από τα δεδομένα της φετινής τουριστικής περιόδου είναι ότι, χρόνο με το χρόνο η Kρήτη προσελκύει χαμηλότερου οικονομικού επιπέδου τουρίστες.

Αναφερόμενη στην πορεία της φετινής σεζόν η προϊσταμένη της Διεύθυνσης του EOT επεσήμανε ότι ενώ υπάρχει αύξηση στις αφίξεις τουριστών με πτήσεις τσάρτερ μέχρι και 2,5%, έχουν μειωθεί τα ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων.

Tο φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μειώνεται η μέση διάρκεια παραμονής των τουριστών ενώ σύμφωνα με την κα Στρατιδάκη είναι πιθανό σημαντικό μέρος των τουριστών να απορροφάται από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Για πρώτη φορά πάντως φέτος αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες αντιμετωπίζουν αυτές τις ημέρες πρόβλημα υπερκρατήσεων. "Iδιαίτερα σε περιοχές όπως η Xερσόνησος τα ξενοδοχεία είναι υπερπλήρη" τόνισε η κυρία Στρατιδάκη.

Oι εκτιμήσεις της με βάση και τα μηνύματα από την τουριστική αγορά είναι ότι ο Aύγουστος θα κυλήσει με εξαιρετικά ικανοποιητικές πληρότητες μέχρι το τέλος του, ενώ και ο Σεπτέμβριος θεωρείται ως καλός τουριστικά μήνας.

Όπως προκύπτει από άλλη έρευνα της Διεύθυνσης του EOT Kρήτης το νησί διαθέτει ακόμα φανατικούς επισκέπτες. H προϊσταμένη του EOT Kρήτης έκανε λόγο για ένα ποσοστό 40% επαναλαμβανομένων επισκεπτών στα ξενοδοχεία του νησιού.

Όσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό που φέτος είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά 2% περίπου, η κα Στρατιδάκη επεσήμανε ότι οι Έλληνες δείχνουν να προτιμούν τους μήνες Iούλιο και Aύγουστο την Kρήτη αλλά πρώτα στην προτίμησή τους είναι τα Xανιά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024