Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΜε διεθνείς παρουσίες το 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας στη Κέρκυρα
Κρουαζιέρα

Με διεθνείς παρουσίες το 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας στη Κέρκυρα

Θέματα τοπικών συνεργασιών που καθορίζουν ζωτικά στοιχεία της επιτυχίας ενός προορισμού κρουαζιέρας, θα συζητηθούν κατά τις εργασίες του 1ου Συνεδρίου Κρουαζιέρας στη Κέρκυρα, με θέμα "Κρουαζιέρα και Τοπική Κοινωνία", στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Το 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας με θέμα “Κρουαζιέρα και Τοπική Κοινωνία” πραγματοποιείται στην Κέρκυρα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, στην Αίθουσα Τελέτων της Ιονίου Ακαδημίας και στις εγκαταστάσεις του ΟΛΚΕ. Το συνέδριο διοργανώνεται με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και του Οργανισμού Λιμένος της Κέρκυρας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να εξεταστούν θέματα τοπικών συνεργασιών που καθορίζουν ζωτικά στοιχεία της επιτυχίας ενός προορισμού, όπως είναι η εμπορική του ελκυστικότητα, η φιλικότητα προς την κρουαζιέρα, η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, το επιχειρησιακό επίπεδο υποδοχής και η οικονομική απόδοση καθώς και η δημιουργία νέων δραστηριοτήτων.

Εισηγητές του θα είναι οι Peter Wild, διευθύνων σύμβουλος της G.P.Wild (International) και άμεσος συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας και Luigi Pastena, αρχιπλοιάρχος της MSC Cruises. Ο κ. Wild θα μιλήσει για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας στην ευρωπαϊκή και πιο συγκεκριμένα στην ελληνική αγορά και ο κ. Pastena θα αναλύσει την στρατηγική διαχείριση των δρομολογίων της MSC.

Στους ομιλητές που θα λάβουν μέρος στις δυο συνεδρίες συμπεριλαμβάνονται οι κ.κ. Γεώργιος Τελώνης, πρόεδρος HATTA, Ιωάννης Μπρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΛΗ ΑΕ, Γιώργος Σταθόπουλος, διευθύνων σύμβουλος FTI Cruises, Γιώργος Καστελλάνος, εκτελεστικός διευθυντής ΕΛΙΜΕ, Μιχάλης Λάμπρος, αντιπρόεδρος της ΕΚΕΦΝ και διευθύνων σύμβουλος της Majestic Cruises, Σταύρος Κάτσιος, αντιπρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Στυλιανόπουλος, μέλος ΔΣ του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Navigator Travel & Tourist Services, Μιχάλης Νομικός, πρόεδρος της Donomis Cruise Services και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι ενώσεων και φορέων του τουρισμού.

Ο βαθμός αξιοποίησης των δυνατοτήτων ενός προορισμού που καθορίζει και τις πραγματικές αναπτυξιακές του επιδόσεις, εξαρτάται πολύ από την ποιότητα συνεργασίας που θα επιτευχθεί μεταξύ τοπικών διοικητικών παραγόντων, φορέων και κοινωνίας γενικότερα. Οι τοπικές συνεργασίες είναι σαφώς ο αποδοτικότερος τρόπος ανάπτυξης και χρειάζονται σε όλες τις πτυχές που καθορίζουν την προοπτική ενός προορισμού κρουαζιέρας.

Ξεκινώντας αυτήν τη συνεργασία οι δυο οργανισμοί-διοργανωτές αποσκοπούν στο να γίνει το 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας της Κέρκυρας ένας θεσμός, ώστε να παρακολουθούνται και να σχολιάζονται διεξοδικά κάθε χρόνο οι εξελίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας.

“Ευελπιστούμε ότι η προσπάθειά μας θα βρεί την υποστήριξη για να αποκτήσει συνέχεια, γιατί πιστεύουμε στην αναγκαιότητα ενός forum που θα προσφέρει σε ετήσια βάση την ευκαιρία να συζητούνται από πολλές σκοπιές ιδέες και λύσεις για τα ζητήματα ανάπτυξης της κρουαζιέρας”, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΚΕ. ΑΕ κ. Σωτήρης Βλάχος. Ο κ. Γιώργος Χονδρογιάννης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, πρόσθεσε: “Με το 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας στο νησί μας με θέμα ‘Κρουαζιέρα και Τοπική Κοινωνία’, φιλοδοξούμε να βάλουμε τις βάσεις για έναν ώριμο και διαρκή διάλογο των φορέων που ασχολούνται με την κρουαζιέρα αλλά και την τοπική κοινωνία με στόχο την εκπαίδευση αλλά και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των επαγγελματιών και κατοίκων του νησιού για το κρίσιμο ζήτημα  της διαχείρισης της κρουαζιέρας τα δύσκολα αυτά χρόνια της οικονομικής κρίσης. Στόχοι μας είναι:
1) Βελτιστοποίηση της διαχείρισης της κρουαζιέρας και των επιβατών
2) Δημιουργία προϋποθέσεων Home Ports
3) Η διασύνδεση του λιμανιού με την πόλη της Κέρκυρας και η διάχυση των επιβατών σε ολόκληρη την πόλη και το νησί.
4) Η διαβούλευση με την τοπική Αυτοδιοίκηση για την παροχή διευκολύνσεων και την βελτίωση των υποδομών, ώστε να καταστεί ευχάριστη η διαμονή των επισκεπτών
5) Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφόρησης, αλλά και η στενή συνεργασία μεταξύ των Επιμελητηρίων και των λιμανιών της Αδριατικής και της Μεσογείου σε σχέση με την κρουαζιέρα
Όνειρό μας είναι το λιμάνι της Κέρκυρας να γίνει το κομβικό σημείο της κρουαζιέρας στην Αδριατική και γιατί όχι σε ολόκληρη τη Μεσόγειο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024