Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και ασφάλεια

Ν. Δένδιας: Καμία επίπτωση στον τουρισμό από τα κέντρα κράτησης στα νησιά

Τατιάνα Ρόκου - 28 Σεπτέμβριος 2012, 10:16

Σε ερώτημα στη Βουλή για τις επιπτώσεις της λειτουργίας τέτοιων κέντρων στον τουρισμό, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας εκτίμησε ότι δε θα τον επηρεάσουν αρνητικά, καθώς 'μιλάμε για σύγχρονες δομές και όχι για δομές αθλιότητας'.

Ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ. κ. Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε χθες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια, να εξετάσει τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει για τον τουρισμό, τη “βαριά βιομηχανία της χώρας”, η επέκταση των κέντρων υποδοχής μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. “Γνωρίζω τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και ξέρω πως δεν είμαι δημοφιλής. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης ωστόσο, είναι εθνικό, απειλεί την ύπαρξή μας ως έθνους και δεν υπάρχει ελπίδα να λυθεί με την διακτίνιση των λαθρομεταναστών στο άπειρο”, απάντησε ο Ν. Δένδιας και προσέθεσε: “Το 2010 υποσχέθηκε η χώρα ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες υποδομές για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αλλά λίγα πράγματα έγιναν. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του ‘Ξένιου Διός’ στον Έβρο, παρατηρούμε μετατόπιση του φαινομένου στα νησιά του Αιγαίου. Αναβαθμίζουμε λοιπόν τη Σάμο και τη Χίο σε κέντρα πρώτης υποδοχής και προγραμματίζουμε τη λειτουργία τέτοιων κέντρων στη Μυτιλήνη και τη Ρόδο”.

Στο ερώτημα για τις επιπτώσεις της λειτουργίας τέτοιων κέντρων στον τουρισμό, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εκτίμησε ότι δε θα τον επηρεάσουν αρνητικά, καθώς “μιλάμε για σύγχρονες δομές και όχι για δομές αθλιότητας”. “Αυτό που επηρεάζει τον τουρισμό είναι η αθλιότητα των μεταναστών να περιφέρονται και να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Δεν μπορούν να κυκλοφορούν 500.000 ή ένα εκατ. μετανάστες ελεύθεροι στη χώρα, στα νησιά”, σημείωσε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top