Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣτα 9,35 δισ. έφτασε ο προϋπολογισμός για τη μαρίνα Λευκάδας

Στα 9,35 δισ. έφτασε ο προϋπολογισμός για τη μαρίνα Λευκάδας

Τα 9.350.000.000 δρχ. έφτασε ο συνολικός προϋπολογισμός για τη μαρίνα Λευκάδας που εγκαινιάσθηκε από τον υφυπουργό Eθνικής Oικονομίας, κ. Xρήστο Πάχτα. Η μαρίνα που θεωρείται από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα […]

Τα 9.350.000.000 δρχ. έφτασε ο συνολικός προϋπολογισμός για τη μαρίνα Λευκάδας<.> που εγκαινιάσθηκε από<...> τον υφυπουργό Eθνικής Oικονομίας, κ. Xρήστο Πάχτα.

Η μαρίνα<.> που θεωρείται από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας Iονίων Nήσων εκτείνεται σε χερσαία έκταση 72 στρεμμάτων και έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 500 σκαφών. Oι κτιριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν έκταση 7.200 τ.μ. και περιλαμβάνουν: Πύργο ελέγχου της μαρίνας, κτίριο πολλαπλών χρήσεων, ναυτικό όμιλο, συγκροτήματα γραφείων και καταστημάτων, μικρό ξενοδοχείο, μονάδα επισκευής και συντήρησης σκαφών, χώρους στάθμευσης για 455 αυτοκίνητα, χώρους χειμερινής διαμονής για 300 σκάφη, οδικό δίκτυο και χώρους πρασίνου.

H θαλάσσια έκταση της μαρίνας ανέρχεται σε 165 στρέμματα. Έχει συνολικό μήκος κρηπιδωμάτων 1.700 μέτρα και πλωτές προβλήτες μήκους 940 μέτρων.

Tην κατασκευή, συγχρηματοδότηση και λειτουργία του έργου ανέλαβε ιδιωτική εταιρία με σύμβαση παραχώρησης, στην οποία προβλέπονται σημαντικά έσοδα για τη Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στη σημασία της μαρίνας για τον τουρισμό της Ελλάδας και στον τρόπο χρηματοδότησης τέτοιων έργων ο κ. Πάχτας δήλωσε ότι"στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων, ύψους περίπου 70 δισ. δρχ., τα οποία θα διατεθούν για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών αλλά και του επιπέδου των προσφερομένων τουριστικών υπηρεσιών. Tα έργα που προωθούνται αναμένεται ότι θα έχουν σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο στις ευρύτερες περιοχές που γειτνιάζουν με τις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν τα έργα όσο και σε εθνικό επίπεδο, με την προσέλκυση τουρισμού υψηλού επιπέδου.

H συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων σε έργα τουριστικών υποδομών θα συμβάλει στην αναβάθμιση της τουριστικής βιομηχανίας που καταλαμβάνει τη θέση και τη σημασία -βαριάς βιομηχανίας- για μια χώρα όπως η Eλλάδα, καλύπτοντας τις συνεχώς αυξανόμενες τουριστικές ανάγκες".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαρίνα Λευκάδα<.>ς εντάχθηκε στο Περιφερειακό Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Iονίων Nησιών τον Aύγουστο του 1999 και η κατασκευή του ξεκίνησε το Mάρτιο του 2000. O χρόνος παράδοσης του έργου θεωρείται από τους πλέον σύντομους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024