Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αγορά MICE

Το Μπαλί στρέφεται προς την Ασία μετά την πτώση της ευρωπαϊκής αγοράς

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Οκτώβριος 2012, 10:01

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - IT&CMA ASIA 2012 - ΜΠΑΝΓΚΟΚ: Τα τελευταία νέα από τη διεθνή έκθεση IT&CMA 2012 αποκαλύπτουν ότι το Μπαλί, δημοφιλής προορισμός των Ευρωπαίων, -ακόμα και των Ελλήνων, στρέφεται πια προς τις ασιατικές αγορές για να 'κρατήσει' τα νούμερά του στα διεθνή συνέδρια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - IT&CMA ASIA 2012 - ΜΠΑΝΓΚΟΚ: Η χρονιά 2012 φαίνεται ότι θα εξελιχθεί πολύ καλή για το Μπαλί, κυρίως λόγω της ενδοασιτικής και της εσωτερικής αγοράς της Ινδονησίας, παρά τη μεγάλη πτώση των συνεδρίων που παρατηρήθηκαν την τελευταία χρονιά από τις χώρες της Ευρώπης, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης IT&CMA Asia, που διεξάγεται στην Μπανγκόκ, από τις 2-4 Οκτωβρίου.
 
Η κρίση στην Ευρωζώνη έχει ρίξει “βαριά σκιά” στα συνέδρια στο Μπαλί. Ο κ. William Santoso, διευθυντής marketing του ξενοδοχείου Nusa Dua Beach, δηλώνει ότι “η πιστή στο Μπαλί ευρωπαϊκή αγορά, αυτήν τη στιγμή, όπως γνωρίζουμε, βρίσκεται μέσα σε μια πολύ μεγάλη οικονομική και πολιτική κρίση, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλη πτώση στη ζήτηση για διεθνή συνέδρια ιδιαίτερα από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, αλλά και τη Γερμανία. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε μεγάλη αύξηση των κρατήσεων από την Ασία. Επίσης, η εσωτερική αγορά δείχνει μεγάλη ανάπτυξη. Έτσι λειτουργεί ως αντίποδας για την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών”.
 
Η τουριστική ανάπτυξη είναι ορατή σε όλη την Ασία, αφού και η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε μια πολύ καλή συνεδριακή χρονιά. Οι αφίξεις συνέδρων το α΄ τετράμηνο του 2012 αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2011, ενώ τα έσοδα σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 13%, φθάνοντας το 1,8 δισ. δολ. την ίδια πάντα περίοδο. Τα τελευταία στοιχεία από το Thailand Convention and Exhibition Bureau (TCEB) κάνουν λόγο για αύξηση 14% για το β΄ τετράμηνο του 2012, και 33% αύξηση για το γ΄ τετράμηνο της χρονιάς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top