Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
MICE

Η κρίση στην Ελλάδα και την Ισπανία 'χτυπά' τη συνεδριακή αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Οκτώβριος 2012, 11:59

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - IT&CMA και CTW ASIA-PACIFIC 2012 - ΜΠΑΝΓΚΟΚ - Η Νότια Ευρώπη είναι πλέον ανύπαρκτη στην αγορά συνεδρίων της Ασίας, με τη μεγαλύτερη πτώση να έχει προέλθει από Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία και Κεντρική και Ανατ. Ευρώπη, υποστηρίζουν τα στελέχη της διεθνούς συνεδριακής αγοράς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - IT&CMA και CTW ASIA-PACIFIC 2012 - ΜΠΑΝΓΚΟΚ - Οι Ευρωπαίοι αγοραστές και οι Ασιάτες προμηθευτές συμφωνούν στο γεγονός ότι η ευρωπαϊκή κρίση -και ιδίως η κρίση στην Ελλάδα και την Ισπανία- θα έχει ως αποτέλεσμα τη μηδενική αύξηση των συνεδρίων στην Ασία.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος του Destination Asia στη Σιγκαπούρη, κ. Bob Guy δήλωσε ότι “η αγορά της Βρετανίας σημειώνει πτώση, η Κεντρική Ευρώπη θα είναι στα ίδια ακριβώς νούμερα, ενώ η Νότια Ευρώπη είναι πλέον ανύπαρκτη στην αγορά συνεδρίων της Ασίας” και συνεχίζει αναφέροντας ότι οι Πορτογάλοι πελάτες του ζητούν συνέχεια πτώσεις στις τιμές και αυτό είναι αδιανόητο για τη Σιγκαπούρη, ενώ τόνισε ότι η αγορά της Γαλλίας ακόμα κρατά.
 
Το ίδιο περίπου σκηνικό περιγράφει και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Tour Operators της Ινδίας κ. Lally Mathews, ο οποίος τονίζει ότι η μεγαλύτερη πτώση έχει προέλθει από τις αγορές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η Ευρώπη είναι η δεύτερη σε μέγεθος αγορά για την Ινδία, οπότε η δραματική πτώση που παρατηρείται από αυτήν την αγορά έχει και σημαντικές επιδράσεις.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του GBTA (Global Business Travel Association), ο οποίος συγκρίνει τα ποσά που δαπανήθηκαν το 2011 με αυτά του 2012 για τα επιχειρηματικά ταξίδια, βλέπουμε ότι υπάρχει πτώση στη Γερμανία κατά 3,6%, στη Βρετανία κατά 5,3% και στη Γαλλία κατά 2,9%. Τη μεγαλύτερη όμως πτώση έχει σημειώσει η Ισπανία, φτάνοντας στο -7,4%. Φυσικά, στον αντίποδα βρίσκεται η Ινδία με αύξηση 4,8%, η Ρωσία με αύξηση 4,1%, και η Κίνα με 2%.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top