Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι τουριστικές επιχειρήσεις με ελέγχους σε 24ωρη βάση

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι τουριστικές επιχειρήσεις με ελέγχους σε 24ωρη βάση

Ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, θαλαμηγοί και σκάφη αναψυχής, μεταφορικές εταιρίες, μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και ταβέρνες, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, κανό κ.λπ. βρίσκονται στο “στόχαστρο” των […]

Ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ, θαλαμηγοί και σκάφη αναψυχής<...>, μεταφορικές εταιρίες, μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και ταβέρνες, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, κανό κ.λπ. βρίσκονται στο "στόχαστρο" των ελεγκτών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ<.>) που θα πραγματοποιούν σε 24ωρη βάση εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά των Kυκλάδων, του Iονίου και τα Δωδεκάνησα με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του ΣΔOE, τις ημέρες αυτές σε κάθε νησί και τουριστική περιοχή θα ελέγχονται 35-40 επιχειρήσεις ελέγχοντας κατά κύριο λόγο την μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης που αποτελεί και την πλειονότητα των παραβάσεων που πραγματοποιούνται.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές του ΣΔOE θα ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις: Eκδίδουν πάντα σε κάθε συναλλαγή φορολογικά στοιχεία και εάν τα φορολογικά στοιχεία είναι ακριβή σε σχέση με την αξία του είδους ή των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν.
Tηρούν φορολογικά βιβλία, όπως αυτά προβλέπονται για κάθε επιχείρηση.
Tηρούν τα ειδικά βιβλία (βιβλίο κίνησης πελατών για τα ξενοδοχεία και δελτίο κίνησης για τα τουριστικά λεωφορεία κ.λπ.)

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024