Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΠροβολή της Λέσβου και της Χίου στην ιταλική τηλεόραση
Προορισμοί

Προβολή της Λέσβου και της Χίου στην ιταλική τηλεόραση

Ο ιταλικός τηλεοπτικός σταθμός RETE 4 και η εκπομπή 'Pianeta Mare' επισκέφθηκαν τη Λέσβο και τη Χίο και πραγματοποίησαν γυρίσματα εκπομπών. Η παραγωγή είναι προϊόν συνεργασίας του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας (ΜΙ), της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των φορέων των τουριστικών επιχειρηματιών Λέσβου και Χίου.

Με πρωτοβουλία και οργάνωση του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας και σε συνέχεια ενεργειών προβολής ελληνικών τουριστικών προορισμών το 2012 μέσω ιταλικών τηλεοπτικών προγραμμάτων (RAI 3 -Alle Falde del Kilimangiaro, Marco Polo TV –  Diario di Viaggio, Νautica Channel TV – Sailing woman alle Cicladi etc.), ο τηλεοπτικός σταθμός RETE 4 (Groupo Mediaset) και η εκπομπή “Pianeta Mare” επισκέφθηκαν τη Λέσβο και τη Χίο  απο τις 6 εως τις 13 Σεπτεμβρίου και πραγματοποίησαν με επιτυχία τα γυρίσματα δύο εκπομπών των 20 λεπτών, αφιερωμένες στα νησιά του Βορείου Αγαίου.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δημοφιλή περιβαλλοντολογική / ψυχαγωγική παραγωγή, όπου εν προκειμένω, με φόντο τα μοναδικά στο είδος τους φυσικά τοπία, τα θεαματικά ιστορικά μνημεία, την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, αλλά και τη γοητεία του υποθαλάσσιου πλούτου της Λέσβου και της Χίου, η παρουσιάστρια Tessa Gelisio οδηγεί τον τηλεθεατή μέσω ονειρικών διαδρομών στην ανακάλυψη, την περιπέτεια, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό, την τοπική κουζίνα, αλλά κυρίως στη δημιουργική διαδρομή των ανθρώπων, που είναι άρρηκτα δεμένη με την υπαρξή τους.

Η προβολή των συγκεκριμένων αφιερωμάτων έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2012, με επαναλήψεις την ανοιξη του 2013. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 11:00, πραγματοποιώντας μερίδιο τηλεθέασης της τάξεως του 10% και συγκεντρωτικά 2 εκατ.τηλεθεατές, ενώ ειναι υπό την αιγίδα του Ιταλικού Υπουργείου Αγροτική Πολιτικής.

Η εν λόγω παραγωγή πραγματοποιήθηκε χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον ΕΟΤ και είναι προϊόν δημιουργικής συνεργασίας του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας (ΜΙ), της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού των νησιών του βορείου Αιγαίου και των φορέων των τουριστικών επιχειρηματιών της Λέσβου και της Χίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024