Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ασφάλεια

Άσκηση Εκκένωσης στο Creta Maris Beach Resort

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 October 2012, 10:00

Σκοπός της άσκησης εκκένωσης στο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resortήταν η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας πυρασφάλειας του ξενοδοχείου και, συνεπώς, η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Tο ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, πραγματοποίησε για πρώτη φορά χθες μία καθολική προσομοίωση εκκένωσης των χώρων του λόγω πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η φωτιά προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου στο χώρο της κουζίνας του κεντρικού εστιατορίου ”Κόσμος”. Όλοι οι διαμένοντες του ξενοδοχείου είχαν ενημερωθεί και συμμετείχαν με τη θέλησή τους στη διαδικασία, χωρίς να υπάρξει ανησυχία ή πανικός.

Στις 11:00 και μετά από έκρηξη στην κουζίνα του εστιατορίου, η συντήρηση του ξενοδοχείου και ο διευθυντής ενημερώθηκαν άμεσα και εφόσον, στα πλαίσια του σεναρίου, διαπιστώθηκε πως η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη, αποφασίστηκε εκκένωση ξενοδοχείου. Άμεσα κλήθηκε να παρέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο από το Ιατρικό Κέντρο Χερσονήσου. Η Αστυνομία, ο Δήμος και η Δημοτική Αστυνομία, μαζί με την Ομάδα Πυρασφάλειας του ξενοδοχείου, απέκλεισε άμεσα τον περιβάλλοντα χώρο και διεκόπη η κυκλοφορία περιμετρικά. Με οργάνωση και χωρίς να προκληθεί πανικός εκκενώθηκαν τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι κοντά στην εστία της πυρκαγιάς από την άρτια εκπαιδευμένη ομάδα πυρασφάλειας του ξενοδοχείου.

Η άσκηση εκκένωσης του ξενοδοχείου διήρκησε συνολικά 40 λεπτά.

Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας πυρασφάλειας του ξενοδοχείου και συνεπώς η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 675 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top