Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνησυχία του HAPCO για τα μέτρα του ΕΟΦ περί δαπανών υγείας στα συνέδρια
MICE

Ανησυχία του HAPCO για τα μέτρα του ΕΟΦ περί δαπανών υγείας στα συνέδρια

Ο HAPCO απέστειλε επιστολή στις επιστημονικές εταιρίες, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΕΟΦ περί δαπανών υγείας, καθώς υποστηρίζει ότι με τα μέτρα που συζητώνται 'τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ολοκληρο το φάσμα του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού'.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έθεσε προς Δημόσια Διαβούλευση το ζήτημα της κάλυψης εξόδων συμμετοχής υγειονομικών σε συνεδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις εσωτερικού / εξωτερικού και τα όρια επιχορήγησης των συνεδρίων που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 στο email: open@eof.gr.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, “ο ετήσιος αριθμός που ένας υγειονομικός μπορεί να επιχορηγηθεί από φαρμακευτικές εταιρείες για την συμμετοχή του σε συνέδριο ή επιστημονική εκδήλωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3. Εξαιρούνται περιπτώσεις όπου ένας υγειονομικός συμμετέχει ενεργά στο συνέδριο ως ομιλητής, πρόεδρος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, συγγραφέας σε εργασία που έχει εγκριθεί να παρουσιαστεί στο συνέδριο, με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία. Η δαπάνη που μπορεί να καλύψει φαρμακευτική εταιρεία αφορά αποκλειστικά μετακίνηση, εγγραφή, διαμονή και διατροφή.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν επιτρέπεται να καλύπτουν έξοδα συμμετοχής υγειονομικών σε συνέδρια χωρίς την έγγραφη έγκριση του εποπτεύοντα φορέα, η οποία θα επισυνάπτεται στον αντίστοιχο προϋπολογισμό προς τον ΕΟΦ.
Ορίζεται ανώτατο όριο ημερήσιας κάλυψης εξόδων από φαρμακευτικές εταιρείες που αφορά στη διαμονή και στη διατροφή, καθώς επίσης και στο κόστος εγγραφής ως εξής: ανώτατο όριο ανά ημέρα διανυκτέρευσης ή επιστροφής μετά τις 18:00 για διαμονή και διατροφή 250 ευρώ και κόστος εγγραφής ανώτατο όριο 200 ευρώ πλέον εξόδων μετακίνησης ανά συμμετέχοντα.

Η υποστήριξη συνεδρίων από φαρμακευτικές εταιρείες που οργανώνονται στο εσωτερικό με έγκριση ΕΟΦ με εκθετήρια, δορυφορικά συμπόσια, διαλέξεις, διαφημίσεις καθώς επίσης και η γενική επιχορήγησή τους, δεν μπορεί να υπερβαίνει ανά φαρμακευτική εταιρεία τα παρακάτω όρια:

  • Παγκόσμια / Πανευρωπαϊκά Συνέδρια 30.000 ευρώ
  • Πανελλήνια Συνέδρια 15.000 ευρώ
  • Λοιπά Συνέδρια 5.000 ευρώ”.

Ο Σύνδέσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) απέστειλε επιστολή στις επιστημονικές εταιρείες, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΕΟΦ περί δαπανών υγείας, καθώς υποστηρίζει ότι με τα μέτρα που συζητώνται “τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ολοκληρο το φάσμα του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού και τροπιλίζονται οι όποιες προσπάθειες διοργάνωσης ελληνικών και διεθνών συνεδρίων στη χώρα μας”. Ο HAPCO, για το λόγο αυτό συγκάλεσε έκτακτη συνέλευση των μελών του τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.

ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024