Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Η Περιφέρεια Κρήτης στην τουριστική έκθεση της Γαλλίας Top Resa

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Οκτώβριος 2012, 11:11

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε το διάστημα 18–21 Σεπτεμβρίου 2012 στη διεθνή τουριστική έκθεση 'Top Resa', με περίπτερο, την εποπτεία του οποίου είχε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης.

Στη διεθνή τουριστική έκθεση “Top Resa”, τη μεγαλύτερη σε επίπεδο τουριστικών πρακτόρων της Γαλλίας, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, συμμετείχαν 164 προορισμοί, 1.200 εκθέτες, καθώς και 29000 περίπου ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ την επισκέφθηκαν περίπου 1.000 δημοσιογράφοι. Η Ελλάδα είχε προνομιακή θέση στο κέντρο της έκθεσης και εκτός από την Κρήτη, συμμετείχε ο HATTA, η Aegean, η Ολυμπιακή, καθώς και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Κρήτη είχε τοποθετηθεί (χωροταξικά) δίπλα στον ΕΟΤ. Υπεύθυνος του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης ήταν ο κ. Μ. Μενιουδάκης, προϊστάμενος τουρισμού στην Π.Ε. Ρεθύμνης που είχε σωρεία συναντήσεων, κυρίως με ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης - Online Travel Group (Trivago, TripAdvisor, Odigeo κ.λπ.), αλλά και μεμονωμένους τουριστικούς πράκτορες. Το front desk του περιπτέρου πλαισιώθηκε από τους κ.κ. Γιάννη Δημητριάδη και Γιάννη Τριποδιανό.

Η γαλλική αγορά είναι η τρίτη σε μέγεθος ελκυστικότητας προς το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Το 2011 ήλθαν στην Ελλάδα 1.200.000 επισκέπτες από τους οποίους οι 275.161 προτίμησαν την Κρήτη για διακοπές. Το 2012 η Γαλλία παρουσίασε μια υστέρηση, ίσως λόγω εκλογών στην Ελλάδα και τη Γαλλία, αλλά ο Αύγουστος ήταν ένας πολύ καλός μήνας. Διαφαίνεται ότι το 2013 θα είναι μια καλή τουριστική χρονιά, ενώ οι αγορές που εμφανίζουν δυναμική στο μέλλον για όλη την Ευρώπη είναι η Ρωσία, η Ουκρανία, τα Βαλκάνια, η Τουρκία, η Μέση Ανατολή και σε δεύτερη φάση η Κίνα και η Ινδία.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για πρώτη φορά σε έκθεση Β2Β στη Γαλλία και ανοίγεται έτσι ένας νέος κύκλος επαφών και δημοσίων σχέσεων. Η επόμενη έκθεση Top Resa θα γίνει από 24 έως 27 Σεπτεμβρίου 2013.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top