Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΓραμμική Β: Aπό την Ελλάδα στη Γερμανία
ΕΟΤ

Γραμμική Β: Aπό την Ελλάδα στη Γερμανία

Η έκθεση '60 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β – Τέχνη και Επιστήμη', παρουσιάζεται από 6 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2012 στο Offenbach της Γερμανίας, με τη συνδιοργάνωση του Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη έκθεση με τον τίτλο “60 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Β – Τέχνη και Επιστήμη”, παρουσιάζεται από 6 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2012 στους χώρους του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης Offenbach, κοντά στη Φραγκφούρτη, στο πλαίσιο των “Διαπολιτισμικών Εβδομάδων”.

Ο καλλιτέχνης Νίκος Σαμαρτζίδης προσεγγίζει δημιουργικά το σημαντικό για τον πολιτισμό και την επιστήμη επίτευγμα της χρήσης της Γραμμικής Γραφής, διεισδύει με καλλιτεχνική ματιά στη φύση της γραφής και της γλώσσας, παίζει με το λόγο και την εικόνα και, τέλος, γεφυρώνει με ένα εντελώς προσωπικό τρόπο τις υψηλές δημιουργίες του μινωικού και μυκηναϊκού πολιτισμού με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις.

Η Έκθεση διοργάνωνεται από το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Όφφενμπαχ και το Γερμανο-ελληνικό Πολιτιστικό Φόρουμ KINISIS, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας. Στα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, ο προϊστάμενος ΕΟΤ Φραγκφούρτης, κ. Παναγιώτης Σκορδάς, απηύθυνε χαιρετισμό στους πολυπληθείς προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά της Ελλάδας στην καλλιτεχνική έμπνευση και στην παραγωγή πολιτισμού εντός και εκτός των συνόρων, στις ιδιαιτερότητες της χώρας, που την καθιστούν ιδανικό τουριστικό προορισμό, καθώς και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΕΟΤ για την προώθηση της Ελλάδας της τέχνης και του πολιτισμού στο γερμανικό χώρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024