Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι δονητές στην κορυφή των πιο… αποκαλυπτικών αντικειμένων στον έλεγχο αεροδρομίου
Έρευνα

Οι δονητές στην κορυφή των πιο… αποκαλυπτικών αντικειμένων στον έλεγχο αεροδρομίου

Νέα μελέτη από τη βρετανική ιστοσελίδα MyVoucherCodes.co.uk αποκάλυψε τα δέκα πιο συνηθισμένα αντικείμενα που αποκαλύπτονται από το προσωπικό ασφαλείας στα αεροδρόμια στις χειραποσκευές των Βρετανών και προκαλούν αμηχανία. Οι δονητές βρίσκονται στη κορυφή της λίστας.

Σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει περισσότερα για τις ταξιδιωτικές συνήθειες των Βρετανών όταν πάνε διακοπές, η βρετανική ιστοσελίδα MyVoucherCodes.co.uk διεξήγαγε μια μελέτη για να ανακαλύψει ποιες είναι οι ενοχλητικές στιγμές κατά τον έλεγχο χειραποσκευών στο αεροδρόμιο και ποια αντικείμενα ανακαλύπτονται συχνότερα.

Το MyVoucherCodes.co.uk ρώτησε 1.346 Βρετανούς, ηλικίας 18 ετών και άνω σε όλη τη Βρετανία, που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό τα τελευταία δύο χρόνια, αρχικά ρωτώντας τους, “έχουν ψάξει ποτέ τη χειραποσκευή σας όταν περνούσατε από τον ελεγχο αεροδρομίου;”. Η πλειοψηφία (81%) απάντησε καταφατικά.

Όσοι απάντησαν “ναι” ρωτήθηκαν περαιτέρω εάν το προσωπικο ασφαλείας αποκάλυψε ποτέ κάτι ντροπιαστικό στις χειραποσκευές τους κατά την πραγματοποίηση του ελέγχου. Τα 2/5 (39%) δήλωσαν καταφατικά. Σε διευκρινιστική ερώτηση -και μέσω επιλογής πολλαπλών απαντήσεων- για το ποια ήταν αυτά τα ντροπιαστικά αντικείμενα, απάντησαν:

  • Δονητής 17%
  • Χάπια Viagra 15%
  • Ταμπόν / σερβιέτες 13%
  • Προφυλακτικά 13%
  • Πορνογραφικά DVD / Περιοδικά 10%
  • Γυμνές φωτογραφίες 8%
  • Λιπαντικό 6%
  • Πάνες ακράτειας 5%
  • Τεστ εγκυμοσύνης 3%
  • Εξοπλισμός BDSM 1%

Οι ερωτηθέντες που “πιάστηκαν” με τα παραπάνω αντικείμενα κλήθηκαν να εξηγήσουν γιατί είχαν αποφασίσει να τα κρατησουν στις χειραποσκευές τους, παρά στη βαλίτσα τους. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (38%) ισχυρίστηκε ότι “τα είχαν ξεχάσει στην τσάντα τους”, ενώ μόλις πάνω το 1/4 (26%) δήλωσε ότι “δεν περίμενε ότι θα τραβούσαν την προσοχή”.

Ένα ποσοστό 15% παραδέχθηκε ότι είχε το αντικείμενο στη χειραποσκευή του λόγω “κεκτημένης ταχύτητας στο φτιάξιμο των αποσκευών τελευταία στιγμή”, ενώ περίπου 17% δήλωσε ότι το αντικείμενο που είχε μαζί του επιτρεπόταν στη χειραποσκευή ούτως ή άλλως, έτσι “δεν είδαν που είναι το πρόβλημα”.

Ο Mark Pearson, πρόεδρος της MyVoucherCodes.co.uk, σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα: “Είναι εκπληκτικό το πόσο πολλά πράγματα μπορεί να βρει κανείς σε χειραποσκευές, ειδικά σε τσάντες γυναικών, οι οποίες είναι συνήθως μεγαλύτερες. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να παραγεμίζουν τις χειραποσκευές τους όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, σε περίπτωση που χαθεί η βαλίτσα τους καθ’οδόν προς τον προορισμό τους. Ως εκ τούτου φαίνεται ότι εμείς οι Βρετανοί καταλήγουμε με μια ολόκληρη λίστα πραγμάτων γύρω μας, που πιθανόν να προκαλούν αμηχανία”.

Και συνέχισε: “Πάντα να βεβαιώνεστε ότι έχετε ελέγξει την πολιτική αποσκευών της αεροπορικής σας εταιρείας πριν από την πτήση σας, ώστε να ξέρετε ακριβώς τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να καταλήξετε με τα υπάρχοντά σας κατασχεμένα στην πύλη ασφαλείας, κάτι που είναι σίγουρα θέλετε να αποφύγετε, αν έχετε κάτι ενοχλητικό σε αυτά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024